Kokeile kuukausi maksutta

Keilaniemeen suunniteltiin 160-metristä ”hyppyriä” – Nyt Koneen uusi toimitalo on muuttunut tavanomaiseksi torniksi

Uuden tornitalon ylimpään kerrokseen on suunnitteilla näköalaravintola.

Keilaniemen metroasemalta avautuu näkymä tornitalojen rajaamalle aukiolle. Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC oy

Espoon Keilaniemenrannan muutostahti vauhdittuu. Suomen korkeimmaksi suunniteltu toimisto- ja hotellitorni on siirtynyt uusimmassa kaavaluonnoksessa merenrantaan, ja sen ilme on oiennut.

Vielä viime keväänä kehitysyhtiö Regenero esitteli jättimäisen hyppyrimäen muotoista tornitaloa, joka sijoittui Fortumin entisen toimitalon eteläpuolelle.

Uusimmassa kaavaluonnoksessa 161-metrinen torni on Fortumin vanhan talon itäpuolella. Tornin alimmat kerrokset muodostavat nyt hyppyrin nokan sijasta hillityn viisteen tai eräänlaisen helman.

Tornirakennus on viime kevään luonnoksiin verrattuna kasvanut korkeutta kolmella metrillä. Tornin päävuokralaiseksi on tulossa hissiyhtiö Kone.

”Muutos nykytilaan on aivan valtava”

Regenero peruskorjaa parhaillaan Fortumin taloa taloushallinnon palveluyhtiö Accountorin käyttöön. Tämä urakka valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä. Kansalaisia ilahduttanee, että talon ylimpään kerrokseen on suunnitteilla näköalaravintola.

”Isoin oivallus uudessa kaavaluonnoksessa on, että sen avulla saatiin avattua näkymiä Keilaniemen metroasemalta merelle päin. Nythän metrosta tulijoita tuijottaa kuusimetrinen pesubetoniseinä”, sanoo Regeron hallituksen jäsen Kari Helin.

Aivan samaa mieltä on Espoon projektipäällikkö Antti Mäkinen.

”Muutos nykytilaan on aivan valtava. Vanha Fortumin talo tulee komeasti esiin”, Mäkinen luonnehtii painokkaasti.

”Isoin oivallus uudessa kaavaluonnoksessa on, että sen avulla saatiin avattua näkymiä Keilaniemen metroasemalta merelle päin. Nythän metrosta tulijoita tuijottaa kuusimetrinen pesubetoniseinä.”

Kun betoninen pysäköintitalo puretaan, metroaseman ja tornirakennusten väliin syntyy reilun kokoinen kävelyaukio, jossa on tilaa jopa täysimittaiselle koripallokentälle. Näkymät avautuvat talojen välistä Keilalahdelle päin.

Nyt on menty parempaan suuntaan

Regenero on rakennusyhtiö YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin pari vuotta sitten perustama yhteisyritys isoja kiinteistökehityskohteita varten. Helin on HGR:n toimitusjohtaja.

Helinin mielestä toimisto- ja hotellitorni on nyt kunnioitusta herättävä, vaikka se onkin menettänyt kaarevan hyppyrinnokkansa.

”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että nyt on menty parempaan suuntaan”, luonnehtii Helin.

Suomen suurinta toimisto- ja hotellitornia on soviteltu meren rantaan Keilaniemenrannassa. Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC oy

Tornirakennusta suunnittelee arkkitehtitoimisto Sarc.

Torni voisi valmistua vuonna 2020

Vanhaa purkamalla ja uutta rakentamalla Keilaniemenrantaan syntyy tuplaten rakennusneliöitä nykyiseen verrattuna. Myös uusia asuntoja on syntymässä.

Koko alueesta on kaavailtu yhteensä 120 000 kerrosneliön kaupunginosaa, josta toimisto-, hotelli- ja kongressirakentamista on 77 000 neliötä ja asumista 43 000 kerrosneliötä.

Aukioiden tuntumaan on luvassa pari paviljonkirakennusta, jotka voisivat soveltua esimerkiksi päiväkodiksi tai kahvilaksi.

Hyvää kävely-ympäristöä on Helinin mukaan ollut suunnittelemassa iso joukko asiantuntijoita tanskalaisarkkitehti Jan Gehlin toimistoa myöten. Gehliä pidetään hyvän kävely-ympäristön erikoismiehenä.

Regenero neuvottelee parhaillaan mahdollisten hotellioperaattorien ja ravintola-alan toimijoiden kanssa. Nämä pääsevät osallistumaan tornin käytännön ratkaisujen suunnitteluun.

Toimisto-hotellitorni voisi mahdollisesti valmistua jo vuonna 2022. Tavoitteena on, että Espoon valtuusto hyväksyisi kaavamuutoksen ensi kevään aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keilaniemeen suunniteltiin 160-metristä ”hyppyriä” – Nyt Koneen uusi toimitalo on muuttunut tavanomaiseksi torniksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat