Bonava ja Helsingin kaupunki käynnistävät arkkitehtuurikutsukilpailun

Bonava käynnistää yhdessä Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa Helsingin Kruunuvuorenrannan Gunillankallion tontista arkkitehtuurikutsukilpailun.

Bonava käynnistää yhdessä Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa Helsingin Kruunuvuorenrannan Gunillankallion tontista arkkitehtuurikutsukilpailun.

Bonava rakennuttaa Gunillankallioon tulevaisuudessa Asunto oy Helsingin Aidan, joka muodostuu kolmesta kaupunkivillatyyppisestä kerrostalosta, joihin tulee yhteensä 42 uutta Bonava-asuntoa.

Bonavan tavoitteena on saada korkeatasoisia, asiakkaille todellista arvoa tuottavia ja toteutettavissa olevia laadukkaita suunnitelmia, joissa kolmen kerrostalon kokonaisuus tuo kaupunkikuvaan kaupunkivillamaisten omakotitalojen väljyyttä ja hengittävyyttä sekä puhuttelee asukkaita yksilöllisyydellään ja yhteisöllisyydellään ottaen huomioon kallioisen tontin hienot erityispiirteet sekä upean merellisen ja luonnonläheisen ympäristön.

”Arkkitehtuurikilpailun kautta meille tarjoutuu erinomainen mahdollisuus kehittää asumisen ratkaisuja edelleen ja nähdä millaisia uusia ideoita kilpailun pohjalta voi syntyä. Odotamme mielenkiinnolla, miten neljä ansioitunutta toimistoa luo kukin samoista lähtökohdista oman ehdotuksensa Helsingin Aidan kotikortteliksi”, Bonavan yksikönjohtaja Matti Kuronen sanoo.

Arkkitehtuurikutsukilpailu on kaksivaiheinen ja mukaan on kutsuttu arkkitehtitoimistot ARK-house arkkitehdit, Playa arkkitehdit, Serum arkkitehdit, ja MUUAN oy. Kilpailu käynnistyy 15.11.2018 ja päättyy 6.3.2019. Voittaja julkistetaan 28.3.2019.

Kilpailuehdotusten arvioinnin suorittaa arviointiryhmä, johon kuuluvat Helsingin kaupungilta Kruunuvuorenrannan projektinjohtaja Pirjo Siren, tiimipäällikkö Anu Kuutti, Itäisen lupatiimin päällikkö Salla Mustonen sekä Suomen Arkkitehtiliiton nimeämänä Kirsi Korhonen. Bonavalta kilpailun puheenjohtajana toimii Niina Puumalainen ja arviointiryhmään kuuluvat arkkitehti Kalevi Saarela ja rakennuttajapäällikkö Juha-Pekka Leppänen.

Helsingin Kruunuvuorenrantaan nousee 2020-luvun puoliväliin mennessä noin 7400 uutta asuntoa, joista Gunillankallion alueelle on jo toteutettu vajaa 1000 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bonava ja Helsingin kaupunki käynnistävät arkkitehtuurikutsukilpailun”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi