Kokeile kuukausi maksutta

Koulun katto romahti Helsingin Oulunkylässä – Ei tiettävästi henkilövahinkoja, 12 luokalle etsitään pikavauhtia uusia tiloja

Rehtori Outi Rinta-Filppula kertoo, että vahingon syy ei ole vielä tiedossa.

Oulunkylän ala-astetta remontoitiin huhtikuussa 2016. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Oulunkylän vasta remontoidulla ala-asteella Helsingissä on maanantaiaamuna huomattu, että yhdessä luokista oli romahtanut sisäkatto.

Rehtori Outi Rinta-Filppula kertoo, että vahingon syy ei ole vielä tiedossa. Katto on romahtanut viikonlopun aikana, joten lapsia tai ketään muutakaan ihmistä luokassa ei ole ollut.

Rehtori järjestää parhaillaan korvaavia tiloja opetukseen yhteensä kahdelletoista luokalle lapsia.

”Näin tehdään varmuuden vuoksi”, rehtori kertoo. Muissa tiloissa vastaavia ongelmia ei siis ole havaittu.

Oulunkylän ala-aste oli hiljattain laajassa remontissa. Rehtori vahvistaa, että katto tuli alas nimenomaan tiloissa, jotka olivat mukana remontissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 11 kertaa

11 vastausta artikkeliin “Koulun katto romahti Helsingin Oulunkylässä – Ei tiettävästi henkilövahinkoja, 12 luokalle etsitään pikavauhtia uusia tiloja”

 1. Ei ole enään Kenno-rakennetta vastaamassa tekemisistään.

 2. Otettiinko taas halvin tarjous joka ei tälläkään kertaa ollut edullisin ?
  Onneksi ei kukaan jäänyt alle.

 3. Näinhän siinä käy, alakatto on yleensä hyvin kevyt rakenne joka ei kestä kuormitusta.
  Varmaan valot, mahdollisesti äänentoistolaitteet jne on alakaton varassa.
  Olen muutaman nähnyt.

 4. Rakennesuunnittelijana joku pikkufirma, ei paljon pätevyydet pyllistä, kun tyhjästä on paha nyhjästä.

  1. Tilakeskus vastaa rakennuttamisesta.. eli oma lehmä ojassa

  2. Älä viitsi yleistää. Osaamista löytyy muualtakin kuin isojen suunnittelutoimistoista.

 5. Riiputettu vanhasta pinnasta tietämättä mitä alla ja kestääkö vanha katto vielä uuden alakaton painon. Näitä virheitä on tehty paljon. Kukaan ei varmista asiaa, sunnittelija tekee oletuksen ja urakoitsija ei tarkasta.

 6. Tässä on kyse vakavasta vaaratilanteesta, koska katto olisi voinut romahtaa kesken koulutunnin. Vakava vaaratilanne edellyttää viranomaistutkintaa.

 7. Ladan hinnalla ei saa mersun ominaisuuksia, ei vaikka silmät ummistaisi ja unelmoisi. Tilaaja on saanut sen mitä on tilannut, maksanut, eikö niin. Kilpailutus, halvin voittaa aina. Tämän takia tulevaisuudessa ongelmia.

 8. Rakennusalan kaikki tutkinnot on muutettava määräaikaisiksi, joku viisas keksi, että se on paukutettu paneeliin tarkoitetuilla nauloilla, mutta sehän repeää, vaikka se olisi ankkureilla kiinnitetty, koska alusta on ohutta levyä. Kattoon laitetaan ruoteet ihan sahatavarasta k300, mitä nyt työselostuksessa lukee, jos lukee, suunnittelija on ok, muuten arvotaan valvojan ja tilaajan välillä leivättömän pöydän ääressä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat