Sipoon kunta sai tarpeekseen Sipoon­rannan ongelmista: Osa alueesta palautumassa kunnalle joutomaana

Sipoonranta oy myöntää nyt, ettei näe Harry Harkimon hehkuttamalla merellisellä asuinalueella tulevaisuutta.

Sipoonranta oy myöntää nyt, ettei näe Harry Harkimon hehkuttamalla merellisellä asuinalueella tulevaisuutta.

Sipoonrannasta ei ainakaan lähivuosina ole tulossa uutta uljasta eliittikaupunginosaa. Harry Harkimon laajasti markkinoima ja eteenpäin ajama Sipoonrannan asuinalue on nyt päätymässä Sipoon kunnan käsiin osittain rakentamattomana joutomaana.

Sipoon kunta on neuvotellut Sipoonranta oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan Sipoonrannan itäpuoleinen alue palautetaan takaisin kunnan omistukseen. Alueelle oli alun perin tarkoitus tulla asuntoja.

Sipoonrannan asuinalueen piti olla valmis vuonna 2014, mutta rakentaminen viivästyi, koska asuntoja jo rakennetuissa taloissa ei saatu myydyksi toivotulla tavalla. Sipoon kunta antoi hankkeelle jatkoaikaa vuoteen 2016 ja myöhemmin vielä vuoteen 2021 saakka.

Nyt kunnan olisi pitänyt myöntää lisää jatkoaikaa tai pakottaa Sipoonranta oy rakennustöihin.

”Se olisi tarkoittanut konkurssia yhtiölle”, kertoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas. Kunnan ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sopimuksen purkaminen, sillä Sipoonrannan asukkaat ovat olleet pettyneitä keskeneräiseen alueeseen ja vaatineet, ettei kunta suostu enää antamaan hankkeelle jatkoaikaa.

Sipoon kunnalla on varasuunnitelma

Markkinatilanne on heikko, kuvailee Skanska oy:n aluejohtaja Juhani Aspara alueen tilannetta.”Emme pysty näkemään, että se lähitulevaisuudessa olisi muuttumassa.”

Skanska Oy jäi Sipoonranta Oy:n omistajaksi, kun Harkimo myi oman osakeosuutensa yhtiölle.

Asparan mukaan Sipoonranta Oy ei onnistunut tekemään alueesta riittävän houkuttelevaa. ”Ehkä jollain toisella toimijalla on paremmat keinot tähän, mutta me emme siinä onnistuneet.”

Se tarkoittaa sitä, että Sipoonrannan asuinaluetta ei ainakaan aivan lähivuosina rakenneta täyteen kukoistukseensa.

Sipoon kunnalla on varasuunnitelma alueelle. Jotta alue saataisiin kohtuullisen viihtyisäksi alueelta jo asunnon ostaneille Sipoonrannan asukkaille, on alueelle tarkoitus tehdä maisemointi.

Se tarkoittaa lähinnä alueen siistimistä, sillä tähän alueella on ollut keskeneräisyyden tuntu, Grannas kuvailee.

”Alue siistitään ja tehdään mahdollisimman viihtyisäksi ja turvallisen tuntuiseksi.” Maisemointitöistä vastaa Skanska.

Kaavoitusta ei muuteta

Sipoon kunnan haaveissa on edelleen se, että koko alue olisi vielä joskus tulevaisuudessa sellainen asuinalue kuin sen alun perin oli tarkoitus olla. Siksi kaavoitusta ei olla muuttamassa.

”Seuraamme, miten alueen houkuttelevuus kehittyy.”

HS kertoi kesäkuussa alueen asukkaiden väsyneen siihen, että he joutuvat asumaan keskellä rakennustyömaata. Asukkaat kertoivat pettyneensä siihen, ettei annettuja lupauksia ole lunastettu ja että alueelle ei ole saatu tarvittavia palveluja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sipoon kunta sai tarpeekseen Sipoon­rannan ongelmista: Osa alueesta palautumassa kunnalle joutomaana”

Vastaa