Vanhojen asuntojen hinnat laskivat myös pääkaupunkiseudulla

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat syyskuusta lokakuuhun pääkaupunkiseudulla 1,3 ja muualla maassa 0,8 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Asuntokauppa on vähentynyt alkuvuonna.

Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät lähes ennallaan Helsingissä, mutta Espoossa ne laskivat 3,7 ja Vantaalla 2,3 prosenttia.

Muualla maassa Oulussa hinnat pysyivät lähes ennallaan mutta nousivat Tampereella ja Turussa yli 3 prosenttia.

Vuoden takaisesta hinnat nousivat pk-seudulla

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 3 prosenttia ja laskivat muualla Suomessa 2 prosenttia. Eniten hinnat nousivat Tampereella, noin 7 prosenttia, ja Helsingissä 4 prosenttia.

Vuoden 2018 lokakuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3625 euroa ja muualla Suomessa 1631 euroa. Helsingissä keskimääräinen neliöhinta oli 4195 euroa ja Oulussa 1801 euroa.

Osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 50 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat laskivat myös pääkaupunkiseudulla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi