Kokeile kuukausi maksutta

YIT lähtee mukaan Garden Helsinki -hankkeeseen sijoittajaksi ja kehittäjäksi

YIT on liittynyt torstaina mukaan Garden Helsingin ympärille rakentuvaan konsortioon. Garden Helsinki on asumista, elämyksiä ja liikuntaa yhdistävä kortteli Helsingin vanhan jäähallin kupeessa.

Garden Helsinki on Töölöön, Nordenskiöldinkadun varrelle suunnitteilla oleva kiinteistökehityshanke. Kuva pohjoisen sisäänkäynnin suunnasta vuodelta 2018. Kuva: Garden Helsinki

YIT:n kaupunkikehityksestä vastaavan johtajan Juha Kostiaisen mukaan yhtiö on mukana hankkeen kehitysvaiheessa ja myöhemmin myös rakentamisessa. YIT on tehnyt sijoituksen hankkeen projektiyhtiöön noin kolmanneksen osuudella.

”Hankkeen kehitysvaiheessa otamme vastuuta hankekehitystyöstä ja teknisestä suunnittelusta sekä suunnittelun ohjauksesta. Ja toivottavasti lopulta olemme mukana myös sijoittajana ja omistajana”, Kostiainen sanoo.

Kostiaisen mukaan Garden Helsinki on yksi Euroopan kiinnostavimpia hankkeita ja ainakin Suomen merkittävin kaupunkikehityshanke. Mallia hankkeeseen on haettu maailman parhaista tapahtuma-areenoista, esimerkiksi New Yorkista Madison Square Gardenista ja Detroit Wingsin uudesta Little Caesar -areenasta.

”Hankkeen sijoittuminen kaupunkirakenteeseen on täsmälleen meidän strategiaamme sopivaa, sillä kaupunkikehitys on strategiamme ytimessä. Meillä on asumista, infraa, päällystystä ja omistamista, joten voimme tuoda kaikkiin näihin omaa osaamistamme. Hankkeena tämä on erittäin kiinnostava ja haastava.”

Vanha jäähalli jää entiselle paikalleen ja 52 vuotta vanha areena peruskorjataan tapahtumakäyttöön. Sen ja uuden rakentuvan tapahtuma-areenan välille luodaan yhteys, jotta kumpaakin areenaa voidaan tarvittaessa käyttää yhteisissä tapahtumissa.

Uuteen areenaan syntyy noin 12 000 neliömetriä uutta liikuntatilaa. Urheiluseuroista mukaan ovat sitoutuneet HIFK ja koripalloseura Seagulls.

Garden Helsinki on kokonaan yksityisesti rahoitettu. Se rakennetaan suurelta osin maan alle, jonne sijoittuu esimerkiksi kansainvälisen tason tapahtuma-areena. Maan päälle rakennetaan pääasiassa toimi- ja majoitustiloja sekä asuntoja. Hankkeen kustannusarvio on noin 700 miljoonaa euroa.

Suunnittelusta vastaavat arkkitehdit ovat PES Architectsin Tuomas Silvennoinen ja Arkkitehtuuritoimisto B&M:n Tuomas Seppänen.

Hankkeen käsittely etenee seuraavaksi kaupunkiympäristölautakuntaan, josta se siirtyy edelleen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT lähtee mukaan Garden Helsinki -hankkeeseen sijoittajaksi ja kehittäjäksi”

  1. Upea hanke kaupunkikuvallisesti arvokkaalle paikalle Olympiastadionin viereen. Hienoa, että urheilu saa huippulaadukkaan ympäristön toimia Suomessa.

  2. Suunnitelmana hyvä, mutta ei tarvitse olla selvännäkijä tietääkseen, että tuosta satojen metrien yhtenäisestä julkisivusta tulee monotoninen ja luotaantyöntävä, kalsea harmaa muuri.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat