Erno Martin valvoo työturvallisuutta YIT:n jättimäisellä Tripla-työmaalla. Kuva: Liisa Takala

YIT:n Erno Martinille valkeni työturvallisuuden merkitys tunnelissa

Aliurakoitsijan asentaja lähtee kahvitunnille ja jättää painavan vanerilevyn kattoa kannattelevaa pilaria vasten pystyyn. Vaippa ei ole 18. kerroksessa vielä ummessa, ja näin korkealla tuulee aina. Noin viisi sekuntia asentajan lähdön jälkeen vanerilevy kaatuu. Onneksi ketään ei ole alla, vaikka tapaturma todennäköisesti olisikin ollut lievä. Vakava puhuttelu siitä silti seuraa.

Kirjoittaja(t) Vesa Tompuri
”Olennaista on, että tämä olisi voitu välttää. Kyse oli tuottamuksellisesta teosta. Jokainen työmaalla toimiva yritys on allekirjoituksellaan sitoutunut noudattamaan työmaalla voimassa olevia turvallisuusperiaatteita sitoutuen samalla sanktioihin, jos teko on tarkoituksellinen ja jos se aiheuttaa vaaraa itselle tai muille”, YIT:n Triplan työmaan työsuojelupäällikkö Erno Martin kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

En ole vielä tilaaja

Näitä sisältöjä pääsee tarkastelemaan yli 30 000 päättäjää ja asiantuntijaa. Jäätkö sinä jostain paitsi? Tilaa Rakennuslehti ja digilukuoikeus tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n Erno Martinille valkeni työturvallisuuden merkitys tunnelissa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi