YIT:n Erno Martinille valkeni työturvallisuuden merkitys tunnelissa

Aliurakoitsijan asentaja lähtee kahvitunnille ja jättää painavan vanerilevyn kattoa kannattelevaa pilaria vasten pystyyn. Vaippa ei ole 18. kerroksessa vielä ummessa, ja näin korkealla tuulee aina. Noin viisi sekuntia asentajan lähdön jälkeen vanerilevy kaatuu. Onneksi ketään ei ole alla, vaikka tapaturma todennäköisesti olisikin ollut lievä. Vakava puhuttelu siitä silti seuraa.

Erno Martin valvoo työturvallisuutta YIT:n jättimäisellä Tripla-työmaalla. Kuva: Liisa Takala
”Olennaista on, että tämä olisi voitu välttää. Kyse oli tuottamuksellisesta teosta. Jokainen työmaalla toimiva yritys on allekirjoituksellaan sitoutunut noudattamaan työmaalla voimassa olevia turvallisuusperiaatteita sitoutuen samalla sanktioihin, jos teko on tarkoituksellinen ja jos se aiheuttaa vaaraa itselle tai muille”, YIT:n Triplan työmaan työsuojelupäällikkö Erno Martin kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT:n Erno Martinille valkeni työturvallisuuden merkitys tunnelissa”

  1. Oli rakennushanke mikä tahansa tai rakennusyhtiö.Samaa työturvallisuus vaadetta ei voi jokaiselle asenatajalle olla samanlainen vaan jotenkin se pitäisi karsia työn tai asennuksen suhteen järkeväksi. Olemme olleet mm.Project Buckinham mukana, useilla sektoreilla myös. Ja aina sama kaavan mukaan kaikki käy vaikka asennukseen ei menisi aikaa kuin 5min / työmaa.
    Esimerkkinä YIT- voisi tehdä yleisin täytön Netissä jossa kerrotaa työmaan pääkohdat ja jne.
    Turhaa vie aikaa joltakin yhdeltä mestarilta joka pitää vaikka nyt Triplassa 500 eri yritykselle ja 2000 työntekijälle saman koulutuksen.
    Kun homma voitaasiin tehdä netissä helpomminkin.
    Vaikka siten että kun ollaan menissa työmaalle niin olisi valmiina lappu x jos se puuttuu ei asiaa työmaalle,

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi