Kokeile kuukausi maksutta

Yllättäen uudet asunnot ovat kallistuneet eniten pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Rakennuslehden selvitys antaa yllättävän tuloksen uusien asuntojen hintakehityksestä 2010-luvulla. Kerros- ja rivitaloasunnot ovat kallistuneet muualla maassa roimasti enemmän kuin pääkaupunkiseudulla.

Käytettyjen asuntojen hinnat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla uudistuotannon tahdissa, mutta muualla maassa hintaero uusien ja käytettyjen asuntojen välillä on revennyt leveäksi.

Uusien asuntojen hintatiedot on kerännyt STH-Group oy, ja ne koskevat myynnissä olevien kerros- ja rivitaloasuntojen hintoja. Tarkastelu koskee pääkaupunkiseutua ja kahdeksaa aluetta pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Käytettyjen asuntojen hinnat ovat Tilastokeskuksen myytyjen asuntojen hintatietoja samoilta alueilta. Omakotitalot eivät ole tarkastelussa mukana.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yllättäen uudet asunnot ovat kallistuneet eniten pääkaupunkiseudun ulkopuolella”

Viimeisimmät näkökulmat