Kokeile kuukausi maksutta

KSBR tekee Närpiön tuulipuiston infran

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) tekee Närpiön Hedet-tuulivoimapuiston laajat infrarakennustyöt niin sanottuna EPC-toimituksena.

KSBR vastaa tuulivoimapuiston teiden, perustusten, keski- ja korkeajännitekaapelointien, sähköaseman sekä päämuuntajien kokonaisvastuutoimituksesta.

”Tämä avaimet käteen -malli kattaa kaiken muun paitsi turbiinien asennuksen ja kertoo KSBR:n asiantuntijuudesta ja kilpailukyvystä kokonaistoimitusten EPC-markkinoilla. Tuulivoimamarkkinat ovat muuttumassa kohti isompia markkinaehtoisia hankkeita, joissa yhdelle toimittajalle annetaan suuri kokonaisvastuu”, KSBR:n tuulivoimarakentamisen toimialajohtaja Juha Tuominen toteaa tiedotteessa.

Ylimarkun kylään Närpiöön nousee 18 turbiinin puisto, jonka kokonaisteho on 81 megawattia. Ennakkotyöt ovat jo käynnissä, ja rakentaminen alkoi marraskuun alussa. Tuulivoimapuiston on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa.

KSBR kertoo Hedetin olevan yhtiön toistaiseksi suurin yksittäinen tuulivoimahanke. Yhtiö sopi äskettäin vastaavasta EPC-toimituksesta Kurikan Ponsivuoren tuulivoimapuistoon.

Hedet on yksi niistä kolmesta suomalaisesta puistosta, joilta yhdysvaltalainen teknologiajätti Google ostaa sähköä. Saksalainen tuulivoimalatoimittaja Nordex Group tekee tuulivoimapuiston sen kahdelle omistajalle ja rahoittajalle, Neonille ja Prokonille. Hankkeesta 80 prosenttia omistaa ranskalainen Neon ja 20 prosenttia hankekehittäjä Prokon.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR tekee Närpiön tuulipuiston infran”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat