Skanska rakentaa Ilmariselle vuokra-asuntoja Vuosaareen

Skanska ja Ilmarinen jatkavat yhteistyötään vuokra-asuntojen rakentamisessa Helsingin Vuosaaressa ja ovat allekirjoittaneet sopimukset kahden kerrostaloyhtiön rakentamisesta.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola

Nyt allekirjoitettuihin sopimuksiin sisältyvät Neitsytsaarentie 6- ja Neitsytsaarentie 8 -nimiset yhtiöt koostuvat kolmesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joihin tulee yhteensä 111 asuntoa. Joukossa on erikokoisia koteja yksiöistä kolmioihin. Ensimmäinen rakennuksista valmistuu vuoden 2020 alussa, seuraava vuoden 2021 alussa.

Koko Neitsytsaarentien ja Mustalahdentien kokonaisuuteen kuuluu kaiken kaikkiaan neljä taloa, joista ensimmäisestä solmittiin urakkasopimus syyskuussa 2018. Kokonaisuuden ensimmäisessä, jo rakenteilla olevassa talossa on 47 asuntoa, jotka valmistuvat alkuvuoden 2020 aikana.

Hankkeessa on otettu huomioon ympäristötehokkuus esimerkiksi siten, että talojen katolle toteutetaan aurinkovoimalat, jotka tuottavat osan rakennusten tarvitsemasta kiinteistösähköstä.

”Ilmarinen laskettaa kaikkien rakennuttamiensa uudisrakennusten hiilijalanjäljen sekä tutkii jokaisen hankkeen kohdalla, onko uusiutuvien ja hybridienergiamuotojen käyttö mahdollista. Neitsytsaarentien ja Mustalahdentien asuntohankekokonaisuuden kohdalla kiinteistökohtaiset aurinkovoimalat ovat tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Ilmarisella on jo useampi aurinkovoimalaitos rakennuskohteissaan”, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Ilmariselle vuokra-asuntoja Vuosaareen”

Vastaa