Kokeile kuukausi maksutta

Hotellityömaa Helsingin päärautatieasemalla laittaa kulkureitit uusiksi keskiviikkona

Helsingin päärautatieasemalle valmistuu kahden vuoden päästä noin viidensadan huoneen hotelli.

VR:n silloinen pääkonttori ja tuleva hotelli joulukuussa 2017. Kuva: Joonas Vohlakari / HS

Helsingin päärautatieasemalla alkaa 500 huoneen hotellin rakentaminen vuodenvaihteessa.

Työmaa ei vaikuta suoraan junien tai bussien kulkuun, mutta sen vuoksi kulkureitit Kaisaniemen puoleisille raiteille muuttuvat. Muutaman bussilinjan päätepysäkki siirtyy ja Rautatientorin taksitolppa suljetaan.

Laitimmaisille raiteille 1–3 ei enää voi kulkea asemarakennuksen päätyä hipoen. Pääradan lähijuniin ja I-junaan pääsee alikulkutunnelin ja Kaisaniemen puiston välistä.

Myös laiturin neljä kautta pääsee edelleen laitimmaisille raiteille. HSL tiedottaa, että tämä reitti saattaa kuitenkin kaventua, kun työt rakennustyömaalla etenevät.

Jalankulku rautatieasemalta Läntiselle Teatterikujalle eli Kaisaniemen puiston suuntaan ohjataan Rautatientorin kautta. Läntisen Teatterikujan aseman puoleinen jalkakäytävä poistuu käytöstä, mutta toista puolta katua pääsee edelleen kävelemään.

Bussien poistumispysäkkien sijainnit muuttuvat. Läntisen Teatterikujan pysäkki siirtyy keskiviikkona Kaisaniemen puistokujalle. Muutos vaikuttaa linjoihin 633, 635, 785/K, 787/K ja 788/K.

Kansallisteatterin edessä oleva pysäkki säilyy entisellä paikallaan.

Rautatientorin taksitolppa poistetaan käytöstä. Lähimmät tolpat ovat toisella puolella asemaa Elielinaukiolla sekä Mikonkadulla.

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus on valmistunut vuonna 1909. VR muutti pääkonttorinsa keväällä 2018 Pasilaan Isoon Pajaan.

Entinen pääkonttori myytiin joulukuun alussa Exilionille 55 miljoonalle.

Scandic avaa paikalle noin 500 huoneen hotellin tiloihin vuodenvaihteessa 2020–2021. Hotellista tulee yksi Suomen suurimmista.

Hotellia varten entinen pääkonttori kunnostetaan. Lisäksi Kaisaniemen puiston puolelle rakennetaan uudisrakennus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hotellityömaa Helsingin päärautatieasemalla laittaa kulkureitit uusiksi keskiviikkona”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat