Lujatalo sai NREP:ltä 60 miljoonan euron urakan

Lujatalo ja kiinteistösijoitusyhtiö NREP ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen asuinkorttelin rakentamisesta Espooseen. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja

Uusi asuinkortteli nousee Olarin ja Suurpellon välissä sijaitsevalle alueelle osoitteeseen Ylismäentie 12. Kortteliin tulee lamellitalo, jossa on viisi porraskäytävää, ja kolme pistetaloa. Asuinkorttelin tontin omistaa NREP.

Yhteensä rakennuksiin tehdään 404 asuntoa. Ylismäentien suuntaisesti sijaitsevaan lamellitaloon rakennetaan vuokra-asuntoja, kun taas sisäpihalla sijaitseviin kolmeen pistetaloon tulee omistusasuntoja. Autopaikkoja tulee kansipihan alle 202. Lisäksi kortteliin tulee yhteistiloja, kuten kerho, pesula, kuntosali ja sauna.

Asuinkorttelin maanrakennustyöt käynnistyvät tammikuussa 2019, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kortteliin viimeistään kesäkuussa 2021.

”Kokonsa puolesta tämä on meille merkittävä hanke ja vahvistaa hyvää työkantaamme”, Lujatalon aluejohtaja Janne Mönkkönen toteaa tiedotteessa.

”Olemme todella tyytyväisiä, että tämä pitkään työstetty projekti etenee nyt rakennusvaiheeseen. Sijoitus vahvistaa NREP:n asuntosalkkua sekä pääkaupunkiseudun osuutta sijoituksissamme”, NREP:n osakas ja sijoitusjohtaja Jani Nokkanen sanoo.

Korttelin pääsuunnittelija on arkkitehti Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja oy:stä. Veistoksellisessa lamellitalossa on kaikki portaat ylittävä vesikatto. Kadulta pihalle johtavien porttikäytävien ja korkeimman osan terassin katot sekä porrashuoneiden korkeat valokuilut valaistaan taidevalaistuksella. Siten tilat loistavat lyhtymäisinä ympäristöönsä.

NREP on vuonna 2005 perustettu kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä. Yhtiö hallinnoi 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta Pohjoismaissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo sai NREP:ltä 60 miljoonan euron urakan”

Vastaa