Puistosairaalan peruskorjauksen ensimmäinen vaihe käynnistyy Helsingissä

Skanska ja HUS ovat solmineet kehitysvaiheen sopimuksen Puistosairaalan kiinteistön peruskorjauksen ensimmäisestä osasta.

Ilmakuva entisestä Lastenklinikan rakennuksesta, vieressä uusi Lastensairaala. Kuva: HUS

Tiedotteen mukaan kyseessä on Meilahden sairaala-alueella sijaitseva entinen Lastenklinikka, josta viimeiset lastenyksiköt muuttivat syyskuussa Uuteen lastensairaalaan.

Puistosairaalan peruskorjaushanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa peruskorjataan noin puolet rakennuksesta. Tämä käsittää vanhan, vuosina 1946 ja 1986 valmistuneen osan peruskorjauksen sekä vuonna 2010 valmistuneen laajennusosan tilamuutokset. Kyseessä on sairaalan Paciuksenkadun puoleinen pää.

Toisen vaiheen peruskorjaustaso sekä tiloihin tulevat käyttäjät määrittyvät myöhemmin.

”Molempien vaiheiden tarkemmat korjaussuunnitelmat määritetään omissa kehitysvaiheissaan, joiden jälkeen teemme erilliset päätökset toteutuksista”, HUS-Kiinteistöjen projektipäällikkö Lari Warva kertoo.

Skanska valittiin ensimmäiseen kehitysvaiheeseen ennen kaikkea hankkeen kilpailutuksessa saamiensa korkeiden laatupisteiden vuoksi. Yksi hankkeen päätavoitteista on tehdä sairaalasta terveellinen ja turvallinen toimintaympäristö.

Ensimmäisen peruskorjausvaiheen on tarkoitus valmistua vuonna 2021.

Rakennus on suojeltu

Rakennustaiteellisesti, historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti huomattavan arvokas rakennus on suojeltu, minkä vuoksi muun muassa kaikista rakennuksen ja piha-alueiden muutos-, korjaus- ja lisärakentamistöistä on neuvoteltava museoviranomaisen kanssa.

Esimerkiksi julkisivuun liittyvät korjaustoimenpiteet on tarkoin määritelty ja sairaalan puiston pihasuunnitelma on tehty yhdessä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Toiminnot muuttavat 2021

Peruskorjauksen jälkeen Puistosairaalassa on 10 leikkaussalia sekä runsaasti polikliinisia sekä päiväkirurgisia toimintoja.

Lisäksi toimenpidehuoneiden varustelulla mahdollistetaan, että kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä leikkaussalitiloissa. Vuodeosastoja tulee kahteen kerrokseen yhteensä 50 sairaansijaa.

Uudistettuun sairaalarakennukseen muuttaa vuonna 2021 muun muassa rintarauhaskirurgia-, plastiikkakirurgia- ja verisuonikirurgiatoimintoja, suu- ja leukasairauksien hoitoa ja kliinistä fysiologiaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puistosairaalan peruskorjauksen ensimmäinen vaihe käynnistyy Helsingissä”

Vastaa