Helsinkiin suunnitellaan kesämökkejä, joita kaupunkilaiset saisivat vuokrata

Mökit tulisivat matkailijoiden ja kaupunkilaisten vuokrattavaksi varausjärjestelmän kautta.

Ekologisia saaristomajoja testannut tiimi MajaMaja oy mielii rakentaa merellisen matkailualueen Vuosaaren Nuottasaareen. Saari sijaitsee Vuosaarenselällä Uutelan ulkoilupuiston eteläpuolella.

Nuottasaareen pääsee Uutelanniemeltä kapeaa pengerrettyä polkua pitkin.

MajaMaja on testannut saaristomajaansa Helsingin Liuskasaaressa. Sen on suunnitellut arkkitehti Pekka Littow, joka on ansioitunut muun muassa suunnittelemalla huilumaisen muotihuoneen Pariisiin. Kuusikerroksisen muotihuoneen kerrospinta-ala on 23 neliötä.

Saaristomajaa on suunniteltu kaksikerroksiseksi 20 neliön mökiksi, johon voisi majoittua neljä henkilöä. Nuottasaareen on soviteltu 30 mökkiä.

Liuskasaaren mökkien havainnekuvissa näkyy vaijereiden varaan ripustettu laiturimainen terassi, joka kenties voidaan nostaa päätyseinää hallitsevan ikkunan eteen talvisuojaksi.

Mökit tulisivat matkailijoiden ja kaupunkilaisten vuokrattavaksi varausjärjestelmän kautta.

Kaupungin asiantuntijat ovat ehdottaneet Nuottasaaren pohjois- ja osin myös länsiosaa MajaMajan tarpeisiin. Alueelta purettiin viime kesänä pois majoitusrakennus, ja sen pihapiirissä olisi tilaa useimpia mökkejä varten.

Ekologista saaristomajaa on kehitetty luonnonvaroja säästävää vapaa-ajan asumista varten. MajaMaja on kehittänyt saaristomajaan omavaraista energia- ja vesiteknologiaa, joka mahdollistaisi suljetun kierron.

MajaMajan projektikoordinaattori Tuomas Autio ei halua paljastaa julkisuuteen teknologista konseptia ennen kuin aluevaraus on varmistunut.

Kaupunkiympäristön lautakunta käsittelee lausuntoaan helmikuun lopulla, jonka jälkeen mahdollisesta aluevarauksesta päättää Helsingin elinkeinojaosto.

Nuottasaari siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen vuonna 2013.

Nuottasaaressa ei ole voimassa olevaa asemakaavaa, joka määrittäisi sen käyttötarkoitusta. Sitä on kaavailtu retkeily- ja ulkoilualueeksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinkiin suunnitellaan kesämökkejä, joita kaupunkilaiset saisivat vuokrata”

Vastaa