Kokeile kuukausi maksutta

YIT sopi Trigonin ensimmäisestä vaiheesta

YIT on allekirjoittanut Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa sopimuksen Trigoni-hankkeen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta.

Sopimuksen mukaan YIT vastaa Pasilan tornialueen aloitusalueen suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta Helsinki High-rise-arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittaneen suunnitelmansa mukaisesti.

Tiedotteen mukaan aloitusalueen toteuttamiseen sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen.

Kilpailuehdotuksen mukaan aloitusalueen ensimmäiseen, alueen korkeimpaan torniin tulee kaikkiaan 51 kerrosta ja sen korkeus on noin 180 metriä. Torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola.

Toiseen, 40 kerrosta ja noin 140 metriä korkeaan torniin on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja. Jalusta sisältää kaupallisia tiloja, kivijalkamyymälöitä ja pysäköintipaikkoja. Aloitusalueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa.

Kokonaisuudessaan Trigoni-ehdotus sisältää yhdeksän tornitaloa kilpailun kolmella suunnittelualueella. Ehdotuksen ydin ovat Länsialueelle suunnitellut jalusta sekä viisi tornirakennusta, joista kaksi sijaitsee siis aloitusalueella.

YIT ja Helsingin kaupunki laativat Trigoni-ehdotuksen pohjalta asemakaavan koko Länsialueelle ns. kumppanuuskaavoituksena. Yhteinen tavoite on, että YIT toteuttaisi myös Länsialueen loppuosan aloitusalueen rakentamisen jälkeen tai osittain limittäin aloitusalueen rakentamisen kanssa.

Aloitusalueen rakentaminen voi käynnistyä asemakaavoituksen vahvistuttua, arviolta vuosina 2020–2021.

Aloitusalueen arvo on noin 500 miljoonaa euroa. Koko Länsialueen arvon arvioidaan taas olevan noin miljardi euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “YIT sopi Trigonin ensimmäisestä vaiheesta”

  1. Nopeaa toimintaa, hyvä niin. Toivottavasti työt alkavat jo ensi vuonna.

  2. Toivottavasti rusehtava kivijulkisivu on säilynyt ensimmäisistä havainnekuvista. Ainoa julkisivumateriaali joka on ajaton ja säilyttää siisteytensä paremmin verrattuna Triplan valkoiseen julkisivuun. Kokolasinen torni näyttää päivällä muoviselta ja kömpelöltä ja herää vasta yöllä eloon. Noissa ensimmäisissä havainnekuvissa tornit toivat mieleen jopa New Yorkin Rockefeller Centerin alueen rakennukset tuon kivijulkisivun takia. Sääli jos vaihtavat lähiömäiseen ja halvemman näköiseen valkoiseen, kuten tuo kuva antaa olettaa tässä uutisessa. Iso tappio kaupunkikuvalle jos näistäkin tulee vain korotettuja lähiötorneja, eikä arvokkaamman näköisiä ”kaupunkitorneja” kivijulkisivuin vanhan Nykin malliin.

  3. Kyllä on sitten rumaa maisemaa tulossa. Kloonitornit ovat hirvitys, jokaisen tulisi olla karaktääriltään erilainen ja edustaa tulevaa vuosikymmentä eikä mennyttä. ”Uusi keskusta” mainospuhe on lähinnä koomista.

  4. Eiköhän tämäkin kuse alkuunsa, kuten SRV:n Kalasatama, ellei joku hullu laita pääomia kiinni. Suuruudenhullut on suuruudenhulluja.

  5. Suunnitelma takaa sen, että Itäisissä osissa ei aurinko paista, aivan kuin eräässä toisessakin paikassa. mistä rakentamisen tasokin on.

  6. Nykyajan vakio toimintaa, lisää hotelleja taas tulossa. Mihin näitä kaikkia lisähuoneita tarvitaan, koska on alkamassa pudotuspeli?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat