NCC urakoi 110 asuntoa Lahden keskustaan

NCC toteuttaa Lahden Taloille kaksi kerrostaloa KVR-urakkana Lahden keskustaan. Taloihin tulee 110 korkealaatuista ja ympäristöystävällistä vuokra-asuntoa.

Saimaankatu 29:ään nousee kaksi Ara-rahoitteista seitsemänkerroksista kerrostaloa. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on 5382 asuinneliötä ja asuntojen keskipinta-ala 48,9 asuinneliötä.

Kohteen rakentaminen käynnistyy toukokuussa ja ensimmäinen talo on valmiina loppukesästä 2020. Toinen talo valmistuu syksyllä 2020.

”Keskustaan kohdistuu jatkuvasti vuokra-asuntojen kysyntää ja näillä investoinneilla pystymme vastaamaan kysyntään tarjoamalla kohtuuhintaista, laadukasta ja vihreämpää vuokra-asumista keskusta-alueelle. Uudiskohteiden rakentaminen on osa Lahden Talojen mittavaa kehitys- ja investointiohjelmaa, jonka myötä rakennuskantaa uudistetaan ja perusparannetaan”, Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen kertoo tiedotteessa.

NCC:n suunnittelunohjauksen lopputuloksena syntyy A-energialuokan kohde, ja kerrostalot ovat lähes nollaenergiatalojen energiankulutustasolla eli alle 75 kWh/asm2/vuosi.

”Kohteen toteuttaminen on ollut hankekehityksen näkökulmasta vaativa mutta samalla hyvin innostava. Asiakkaan valveutuneisuus ympäristöasioissa yhdistettynä Aran kustannustasoon oli haastava lähtökohta hankekehitykselle. Kustannustehokkuuden aikaansaamiseksi on asioita pitänyt miettiä hieman uusin silmin ja olla avoin uusille ratkaisuille”, NCC:n hankekehityspäällikkö Juha Heijala toteaa.

Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Kerrostalojen ylimpään kerrokseen tulee saunaosasto laajalla näköalaterassilla ja piha-alueet ovat viihtyisiä ja turvallisia. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijoittuu osin maan alle, ja hallin kattotaso maisemoidaan viheristutuksilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC urakoi 110 asuntoa Lahden keskustaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat