Kokeile kuukausi maksutta

Itäkeskuksen metroaseman päälle suunnitellaan jopa 12-kerroksia taloja

Jokerikorttelin alue on kooltaan noin puolitoista hehtaaria eli samankokoinen kuin kantakaupungin kivitalokorttelit.

Havainnekuva näyttää alueelle suunnitellut talot. Kuva: YIT

Itäkeskuksen metroaseman päälle suunnitellaan uusia asuin- ja toimistorakennuksia. Asia käy ilmi kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalta. Poliitikot käsittelevät suunnitelmaa tiistaisessa kokouksessaan.

Suunnittelualue sijaitsee todellisessa liikenteen solmukohdassa Itäkeskuksen metro- ja bussiasemien läheisyydessä sekä tulevaisuuden Raide-Jokerin varrella. Suunnitteluvarausta hakevat YIT ja SATO. Yritysten on tarkoitus tehdä jatkoselvityksiä hankkeen toteutusedellytyksistä.

Niin kutsutun ”Jokerikorttelin” alue on kooltaan noin puolitoista hehtaaria eli samankokoinen kuin kantakaupungin kivitalokorttelit. Tällä hetkellä paikalla on avointa kaupunkitilaa.

Itäkeskuksen alueen tämänhetkinen rakennuskanta on pääosin alle kuusikerroksista. Jokerikortteliin suunnitellut tornitalot erottuisivat maisemasta selvästi, ne voisivat olla jopa 12-kerroksisia.

Suunnitelmissa on, että metroaseman lippuhallin päälle katutasoon tulisi noin 9 000 neliötä liike- ja toimitilaa, joihin kaavaillaan noin 150:ä työpaikkaa. Liiketilojen päälle olisi mahdollista rakentaa 350 asuntoa noin 500 asukkaalle.

Suunnitelmassa mainitaan, että Jokerikorttelin kehittämisen yhtenä tavoitteena on kehittää ”ilmeeltään apean ja nuhjuiseksi kuluneen ympäristön” imagoa.

Tavoite on aloittaa rakentaminen vuonna 2020, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023–2024.

YIT:n projektikehitysjohtaja Sanni Tuomainen uskoo, että rakennushanke käynnistää Itäkeskuksessa positiivisen kierteen, joka johtaa alueen arvonnousuun.

Helsinkiin rakennetaan nyt vauhdilla asuintaloja ja liikenneinfraa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itäkeskuksen metroaseman päälle suunnitellaan jopa 12-kerroksia taloja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat