NCC perustaa uuden toimialan ja palkkaa lisää väkeä

Yhtiö kertoo suuntautuvansa vahvemmin kohti erikois- ja teollisuusrakentamisen markkinaa.

NCC Buildingiin on perustettu uusi erikois- ja teollisuusrakentamiseen keskittyvä toimiala, Erikoisprojektit. Taustalla on tiedotteen mukaan halu keskittää toimintaa ja osaamista markkinaan, jossa yhtiö näkee tarvetta laaja-alaiselle osaamiselleen. Tavoitteena on tuoda vahva yhteistoiminnallinen toimintamalli myös teollisuusrakentamiseen.

Toimialan johtajaksi on nimitetty Frej Weurlander.

Erikoisprojektit-toimiala tukee NCC:n mahdollisuuksia toteuttaa esimerkiksi teollisuuden uudisrakennushankkeita.

Toimialaan kuuluvia hankkeita ovat muun muassa Oulun Tulevaisuuden sairaala -hanke, Kemin kromikaivoksen malminnostotorni, Muratan tehdaslaajennus Vantaalla sekä Lahteen rakennettava Fazerin ksylitolitehdas.

”Uuden toimialan perustamisen taustalla on tavoite olla jatkossa vahvemmin mukana muun muassa teollisuuden hankkeissa. Keskittämällä toiminnan yhteen toimialaan tuemme myös henkilöstömme osaamista ja erikoistumista haasteellisimpiin kohteisiin”, toimialajohtaja Weurlander toteaa.

NCC:llä 20 vuotta toimineella Weurlanderilla on takanaan pitkä kokemus projektinhallinnasta ja toimitilarakentamisen hankkeista. Weurlander luottaa vaativien rakennushankkeiden johtamisesta olevan kasvavaa kysyntää myös teollisuusmarkkinassa.

”Uskomme, että NCC:n kaltaiselle kokeneelle kokonaisratkaisujen tarjoajalle on yhä enemmän tarvetta teollisuuden perinteisesti osiin pilkotuissa rakennushankkeissa. Haluamme tuoda markkinaan voimakkaasti yhteistoiminnallista toimintatapaa, jossa tilaaja ja rakentaja toimivat luottamuksellisesti ja tiiviissä yhteistyössä yhteisten tavoitteiden eteen”, hän sanoo.

Työtä on tarjolla

Erikoisprojektit-toimialalle rekrytoidaan uusia työmaatoimihenkilöitä erityisesti Oulun ja Pohjois-Suomen alueelle.

”Uudistushenkisille osaajille riittää nyt töitä. Tarjolla on useita mielenkiintoisia erikoisrakentamisen projekteja, joiden parissa pääsee tekemään esimerkiksi vaativia teräs- ja betonirakenteita, malminnostotornin liukuvaluja, uutta tehdasta, sairaalaa tai maanalaisia kuiluja”, Weurlander kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “NCC perustaa uuden toimialan ja palkkaa lisää väkeä”

  1. Ei mitään uutta. Tällä mennään muutama vuosi, ja sitten yksikkö konsolidoidaan taas johonkin muuhun yksikköön. Projekteja ei loppuviimeeksi riitä kuitenkaan niin paljon, erikoistumista pääsisi tapahtumaan vaan organisaatiosta lainataan väkeä muihin projekteihin. Kaupan päälle muutama iso realisoituva riskiprojekti, niin omistaja toteaa, että parempi pysyä normi toimitilaprojekteissa.

  2. Sairaalarakentaminen ja maanalaiset kuilut sopii samaan ”erikoisyksikköön” just kuin nenä p…n.

Vastaa