Alvar Aalto -museon peruskorjaus etenee Jyväskylässä – se olisi keski-ikäiselle kiinteistölle ensimmäinen

Jyväskylässä sijaitsevan Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja siihen liittyvän nivelosan hankesuunnittelu alkaa vielä tämän vuoden puolella.

Alvar Aalto -museota ei ole ennen peruskorjattu, joten sillä alkaa olla kiire. Kuva: Juha Sorri

Tiedotteen mukaan hankesuunnitelma valmistuu vuonna 2020. Alustavan aikataulun mukaan museon peruskorjaus ja nivelosan rakentaminen ajoittuisivat vuosille 2021-2022.

Peruskorjauksen ja nivelosan yhteenlaskettu alustava kustannusarvio on noin 6 miljoonaa euroa. Summa tarkentuu hankesuunnitelman valmistuessa. Uuden hankesuunnitelman pohjalta hankkeeseen haetaan myös valtion avustusta.

Jyväskylän kaupunki ja Alvar Aalto -säätiö tekivät kesäkuun puolivälissä sopimuksen hankesuunnittelun käynnistämisestä. Hankesuunnitelmassa määritetään tarkempi aikataulu päätöksille, toteutussuunnittelulle sekä rakentamiselle.

Tiedotteen mukaan hankkeessa toivotaan rivakkaa etenemistä, sillä vuonna 1973 valmistunutta Alvar Aalto -museota ei ole aiemmin peruskorjattu.

Museokeskus kahdesta museosta

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo toimivat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemissa  rakennuksissa. Jyväskylän kaupunki omistaa kiinteistöt.

Tiedotteen mukaan Jyväskylän Ruusupuistossa naapuruksina sijaitsevien museoiden väliin tuleva nivelosa on jo otettu huomioon Keski-Suomen museon tänä vuonna valmistuneessa peruskorjauksessa.

Nivelosasta järjestettiin 2015-2016 myös ideakilpailu. Nyt käynnistettävässä hankesuunnitelmassa ratkaisua haetaan kuitenkin puhtaalta pöydältä sijainnin tekniset haasteet, museokeskuksen toiminnalliset tarpeet sekä rakentamisen kokonaistaloudellisuus huomioiden.

Museokeskuksesta tulee kerrosalaltaan noin 5300 neliön kokonaisuus. Tulevaisuuden toimintamallissa keskuksen sisältöjä tuottavat niin Alvar Aalto -museo, Keski-Suomen museo kuin niiden kansainväliset, valtakunnalliset ja paikalliset yhteistyökumppanit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alvar Aalto -museon peruskorjaus etenee Jyväskylässä – se olisi keski-ikäiselle kiinteistölle ensimmäinen”

Jätä kommentti