Perheellisille työntekijöille uusia etuja – lapset töihin työnantajan kesäleirille!

Vahanen-yhtiöt järjesti työntekijöidensä eka- ja tokaluokkalaisille mahdollisuuden viettää koulujen päättymisen jälkeinen ensimmäinen lomaviikko puuhakkaalla päiväleirillä.

Työntekijöiden lasten kesäleiri alkoi ja päättyi joka päivä vanhempien työpaikalle. Kuva: Vahanen-yhtiöt

Vahanen-yhtiöiden kesäleiri toteutettiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla yhdessä lastenhoitoa tarjoavan Stella Kotipalveluiden kanssa. Stella vastasi leirin sisällöstä, toteutuksesta ja suunnittelusta yhdessä Vahasen HR:n ja viestinnän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Stellan lastenhoitajat.

Leirin viikko-ohjelma oli suunniteltu teemapäivien ympärille, ja viikon aikana leiriläiset tekivät retket Helsingin liikennekaupunkiin, Espoon maauimalaan, Suomenlinnaan ja modernin taiteen museo Emmaan, joka on Vahasen yhteistyökumppani. Leiripäivät alkoivat ja päättyivät Vahasen tiloissa, jotta leiriläiset saattoivat tulla paikalle vanhempien aikataulujen mukaan. Leirin päätteeksi vietettiin vielä pienimuotoinen päätösjuhla, johon vanhemmatkin pääsivät mukaan.

”Haluamme aidosti tukea työn ja perheen yhteensovittamista. Pohdimme käytännön keinoja yhdessä henkilöstön kanssa”, Vahasen henkilöstöjohtaja Sari Peltola sanoo tiedotteessa..

”Idea kesäleiristä tulikin omalta henkilöstöltä, ja aluksi sen toteuttamiselle nähtiin paljon esteitä: toimistolla ei ole riittävästi leikkitilaa eikä henkilöstössä ole leikinohjaajia ja niin edelleen. Vuoden 2018 marraskuussa Stellan kanssa toteuttamamme Lapsi mukaan töihin -päivä oli kuitenkin suuri menestys, ja järjestelyt toimivat erinomaisesti: iso koulutusluokkamme taipui hyvin tähän tarkoitukseen kun ylimääräiset pöydät ja tuolit poistettiin; saatiin kunnon leikkitila.”

Vahanen päättikin kokeilla yhden viikon kesäleiriä, ja kohderyhmäksi valikoituivat eka- ja tokaluokkalaiset, koska juuri tämän ikäryhmän yksinolo kotona tuottaa vanhemmille eniten huolta. Näin saatiin lapset aktivoitua yhteisen puuhailun ääreen ja myös ulkoilemaan hyvässä kesäsäässä.

Leirille osallistui muun muassa Vahanen Monitoring Services Oy:ssä projektiassistenttina työskentelevän Mari Javanaisen 7-vuotias Aada-tytär, joka käy Vanttilan koulua Espoossa.

”Aada tykkäsi leiristä tosi paljon ja oli siitä aivan innoissaan”, Javanainen kertoo tyytyväisenä tiedotteessa.

”Heti perjantaina päätösjuhlan jälkeen Aada sanoi, että on jo ikävä kaikkia uusia kavereita. Koko leiriohjelma oli tyttären mielestä kiva, mutta parhaiten mieleen jäivät käynti maauimalassa ja seikkaileminen Suomenlinnan luolissa. Aada tykkäsi myös liikennepuistosta, koska siellä sai ajaa polkuautoilla ja oppi liikennesääntöjä.”

Äiti ja tytär tulivat aamuisin yhdessä töihin sen verran aikaisin, että tytär ehti nauttia kaakaon äidin työpisteellä ennen leiripäivän alkua ja tutustui samalla äidin työtehtäviin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Perheellisille työntekijöille uusia etuja – lapset töihin työnantajan kesäleirille!”

Jätä kommentti