Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosijoittajien hulppea veroetu saattaa poistua – tavallinen asunnonostaja ei pääse edusta osalliseksi

Uusi hallitus saattaa poistaa asuntosijoittajien avokätisen veroporkkanan.

Uusien asuntojen kauppa on ollut vilkasta viime vuosina.

Uusien asuntojen kauppa on nojannut viime vuosina vahvasti isoihin yhtiölainoihin. Uusissa asunnoissa on tyypillisesti jopa 70 prosentin yhtiölaina valmiina. Asuntoon pääsee kiinni pienellä pääomalla, ja pankkilainan osuus on pieni.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asuntosijoittajien hulppea veroetu saattaa poistua – tavallinen asunnonostaja ei pääse edusta osalliseksi”

  1. Tässä jutussa tarkoitetaan tavallisella asunnon ostajalla sellaista ostajaa, joka asuu itse taloyhtiössä. Kyllä muitakin ”tavallisia” asunnon ostajia on, joilla on 1-2 asuntoa vuokralla, mutta taloyhtiöt eivät tulouta varoja, joka on edellytys, että vuokratulosta saa vähentää hoito- ja rahoitusvastikkeen. Taloyhtiöt vain rahastoivat. Mitään haittaahan tuloutuksesta asukkaalle ei olisi, mutta ehkä isännöitsijälle vähän vaivaa. Kun sijoitusostajilla on yli 50% äänivallasta, totta kai yhtiökokous tekee päätöksen, että tuloutetaan. Tämä lähes kuollut veropykälä saakin poistua. No kyllä sijoittajakin verot maksaa, mutta vasta asunnon myyntitilanteessa.

Viimeisimmät näkökulmat