YIT ja Sato ja M2-kodit kehittävät Hakunilaa, mahdollisuus isolle uudistuotannolle

YIT ja Sato aloittivat yhteisen tarkastelun Vantaan Hakunilan kehittämisestä vuonna 2017, ja nyt käynnistyvä hanke on sille jatkoa.

Hakunilaa kehitetään yritysten yhteistyönä. Kuva: YIT

YIT, Sato, M2-Kodit ja As Oy Hiirakkokuja 6 ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle.

Vuonna 2017 Vantaan kaupunki julkaisi Hakunilan kaavarungon, joka tavoittelee Hakunilaan merkittävää täydennysrakentamista ja keskustan kehittämistä. Samana vuonna YIT ja Sato käynnistivät yhteistyön, jonka aikana on tarkasteltu laajasti Hakunilan alueen kehittämismahdollisuuksia.

Nyt käynnistyvä hanke on jatkoa Hiirakkokujan pohjoispuolella sijaitsevan Raudikkokujan korttelin täydennyskaavoitukselle. Raudikkokujan hanke tulee mahdollistamaan noin 300-360 uuden asunnon rakentamisen ja Hiirakkokujan hanke noin 260-320 asunnon rakentamisen.

YIT:n tiedotteen mukaan Hakunila on kiinnostava alue muun muassa hyvien harrastusmahdollisuuksien ja kehittyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Hakunilan liikenneyhteyksiä luonnehditaan toimiviksi, ja Tikkurilan suuntaan on vielä suunnitteilla pikaraitiotie.

Sato on ollut rakennuttamassa Hakunilaa 1970-luvusta alkaen ja sillä on alueella omistuksessaan paljon vuokra-asuntoja. Yhtiön alueella olevien vuokra-asuntojen peruskorjaukset ovat käynnistyneet viime vuosina ja täydennysrakentamishankkeet tuovat alueelle uutta asuntokantaa.

Tavoitteena erilaisia hallintamuotoja

Suunnitteilla olevalla Hiirakkokujan alueella on Saton, M2-Kotien ja As Oy Hiirakkokujan omistamia kiinteistöjä. YIT sekä maanomistajat ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen alueen kehittämisestä yhtenä kokonaisuutena, mikä mahdollistaa kaikkien kannalta toimivien ratkaisujen suunnittelun esimerkiksi pysäköinnin osalta.

YIT:n, Saton ja M2-Kotien tavoitteena on rakentaa uusia asuntoja monipuolisella hallintamuotojakaumalla. Alueelle suunnitellaan vapaarahoitteista omistusasumista, vapaarahoitteista ja korkotuettua vuokra-asumista sekä osuuskuntamallilla toteutettavia osaomistusasuntoja.

Hakunilan täydennyskaavojen ensimmäisiä uusia asuntoja päästäneen rakentamaan vuonna 2020-2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Sato ja M2-kodit kehittävät Hakunilaa, mahdollisuus isolle uudistuotannolle”

Jätä kommentti