Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintialalla kuohuu – liiton ex-toimitusjohtaja vetämään uutta liittoa

Isännöintialalle on perustettu uusi alan yritysten yhdistys.

Isännöintiliiton entinen toimitusjohtaja Tero Heikkilä on valittu johtamaan uutta isännöintiyritysten yhdistystä.

Isli isännöintiyritykset ry:n perustajiin kuuluvat esimerkiksi suuren isännöintikonsernin Kiinteistötahkolan toimitusjohtaja Seppo Tahkola ja viime vuoden joulukuussa Isännöintiliiton toimitusjohtajan tehtävistä lähtöpassit saanut Tero Heikkilä.

Uudessa yhdistyksessä on jo 16 jäsenyritystä, ja se haluaa asemoitua isännöintialan muutosjohtajaksi. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Seppo Tahkola ja toimitusjohtajaksi Tero Heikkilä.

Heikkilän mukaan uusi yhdistys perustettiin, koska ala on vieläkin liian henkilökeskeistä ja liiketoiminta kehittymätöntä.

”Isännöintipalvelun pitäisi olla kokonaisvaltaista palvelua, jossa kiinteistöjohtamisen osaamisen pitää lisääntyä. Meidän mielestämme isännöitsijän pitää ottaa isompaa, ammatillisempaa roolia taloyhtiön arvon kehittämisessä yhdessä asunto-osakeyhtiön hallituksen kanssa”, Heikkilä kertoo.

Isännöintiliiton perjantaina lähettämässä tiedotteessa liiton uusi toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva ei uutta yhdistystä säiky. Hän haluaa romuttaa vanhat uskomukset hyväveliverkoistoista. Lue koko juttu tästä.

Lisää resurssia kehittämiseen

Uutta järjestöä on kehitetty kevään ja kesän aikana. Asioista on Heikkilän mukaan puhuttu jo vuosikausia.

”Isännöintiyritykset tukahtuvat työtaakkansa alle, ja arki yrityksissä on aika kovaa. Kehittämiselle ei jää tilaa. Me haluamme tuoda alalle näkemystä sille, miten toimintaa voisi kehittää.”

Uusi yhdistys aikoo järjestää esimerkiksi kuukausittaisia kehittämisfoorumeita ja koulutusta.

”Taustalla on tietysti myös työvoimapula, ja ala pitää saada houkuttelevaksi tulevaisuuden työntekijöiden silmissä. Se taas vaatii sitä, että kehitystyö etenee puheista teoiksi. Me emme halua kilpailla kenenkään kanssa vaan kehittää alaa hyvässä hengessä.”

Isännöintiliitto muistutti kilpailulaista

Kun ensimmäiset tiedot uudesta yhdistyksestä tulivat julki viime viikon lopulla, Isännöintiliitto julkaisi verkkosivuillaan muistutuksen kilpailulaista. Isännöintiliitto on ollut Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tutkinnan alla, mutta toistaiseksi KKV ei ole kertonut tutkinnan tuloksista.

”Yritysten väliset keskustelut ja yhteistyö tulee pitää kaukana hinnoittelusta, kannattavuuskeskustelusta, yritysstrategiasta tai kilpailua rajoittavista yhteisistä kehityshankkeista”, Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen muistuttaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Isännöintialalla kuohuu – liiton ex-toimitusjohtaja vetämään uutta liittoa”

  1. Modernistista postvätystelyä kaikilla rintamilla

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat