Kokeile kuukausi maksutta

Olkiluodossa alkoi vielä yksi jättihanke – kustannusarvio 150 miljoonaa euroa

Pitkään valmisteltu ydinjätteen varastointihanke on edennyt kapselointilaitoksen rakentamiseen.

kapselointilaitoksen perustustyöt käynnistyivät kesäkuussa. (Kuva: Vesa Tompuri)

Ydinjätteen varastointihanke vie neljä vuotta, jona aikana aiemmin louhittuihin tiloihin valmistuu ydinjätteen kapselointilaitos ja sinne asennetaan loppusijoituksen aloittamiseen tarvittavat järjestelmät. Kun tämä on tehty, kaikki Olkiluodon ja Loviisan viiden ydinvoimalan käytetty polttoaine sijoitetaan Eurajoelle, Olkiluodon ydinvoimaloiden välittömään läheisyyteen. Rakennustekniikassa korostuu monipuolinen paikalla valetun betonin käyttö.

Kun silloinen Imatran Voima ja Olkiluodon ensimmäisiä voimaloita varten perustettu Teollisuuden Voima saivat ensimmäiset ydinvoimaloidensa rakennusluvat, ne vastavuoroisesti sitoutuivat sijoittamaan runsaasti markkoja juuri perustettuun Suomen Ydinjätehuoltorahastoon. Varoja kertyi rahaston kassaan tehtyjen sähköenergiakauppojen suhteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olkiluodossa alkoi vielä yksi jättihanke – kustannusarvio 150 miljoonaa euroa”

Viimeisimmät näkökulmat