Työyhteenliittymä rakentaa HSY:lle paineviemärit Lauttasaaresta Taka-Töölöön

Helsingin edustalla meren pohjassa sijaitseva paineviemäri Lauttasaaresta Eiranrantaan korvataan uudella yhteydellä Lauttasaaresta Taka-Töölöön. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n hallitus valitsi paineviemäreiden rakentamisurakoitsijan kokouksessaan 20. syyskuuta.

Kuva: HSY

Urakoitsijaksi valittiin Työyhteenliittymä TYL Kolmoset, johon kuuluvat Iletekniikka oy, Maanrakennus L ja J Vuola ky sekä Styrud Boreal oy. Urakkahinta on noin 4,9 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Työyhteenliittymä rakentaa Seurasaaren selälle merenpohjaan 4,4 kilometrin matkalle kaksi halkaisijaltaan 56 cm:n paineviemäriä. Työt käynnistyvät tänä syksynä.

HSY:n mukaan Helsingin Hernesaaren asuinalueen kehittäminen edellyttää viemäröinnin muutoksia alueella. ”Vedenjakelu ja viemäröinti on turvattava kaupungin väkimäärän kasvaessa uusilla asuinalueilla. Lisäksi varmennamme viemäröintikapasiteetin myös häiriötilanteissa kahdentamalla viemärilinjan Lauttasaaresta kantakaupunkiin”, HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työyhteenliittymä rakentaa HSY:lle paineviemärit Lauttasaaresta Taka-Töölöön”

Vastaa