Kokeile kuukausi maksutta

Konecranesin toimitusjohtaja lähtee heti – Routilan seuraajaksi Rob Smith

Nostolaitevalmistaja Konecranes vaihtaa toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Panu Routila lähtee jo tänään ja uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Rob Smith.

Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila jättää tehtävänsä jo tänään. (Kuva: juha Metso)

Rob Smith aloittaa Konecranesin tiedotteen mukaan tehtävässään helmikuun alussa. Siihen asti yhtiön talousjohtaja Teo Ottola toimii väliaikaisena toimistusjohtajana.

Routila aloitti Konecranesin toimitusjohtajana neljä votta sitten. Hän oli aiemmin Ahlström Capitalin toimitusjohtaja. Panu Routila kertoo uutistoimisto Startelille, ettei halua kommentoida tarkemmin eroaan julkisuuteen, mutta kertoo, että ei ole välittömästi siirtymässä uusiin tehtäviin.

Konecranesin hallituksen puheenjohtajan Christoph Vitzthumin mukaan Konecranes on saattanut loppuun noin kolme vuotta sitten toteutettua MHPS-yrityshankintaa seuranneen integraation,

”Yhtiö on valmis seuraavaan vaiheeseen kehityksessään, jota varten voin ilokseni toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Rob Smithin”, hän sanoo tiedotteessa.

Vitzthum kuvaa Smithiä globaaliksi johtajaksi, jolla on meriittejä johtavien markkinapositioiden saavuttamisesta innovatiivisten liiketoimintastrategioiden kautta sekä syvää osaamista digitalisaatiosta ja vahvasta asiakasfokuksesta.

Smith siirtyy Konecranesille AGCO Corporationista, jossa hän on toiminut Euroopan ja Lähi-idän vastaavana johtajana. Aiemmin hän on ollut johtotehtävissä muun muassa TRW Automotivessa, Tyco Electronicsissa ja Bombardier Transportationissa. Smith on 54-vuotias Yhdysvaltojen ja Saksan kaksoiskansalainen.

Konecranes lykkää pääomamarkkinapäiväänsä, joka oli määrä pitää 21. marraskuuta Lontoossa. Uusi päivämäärä ilmoitetaan Smithin aloitettua yhtiössä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konecranesin toimitusjohtaja lähtee heti – Routilan seuraajaksi Rob Smith”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat