Uponorin liikevaihto ja tulos laskivat

Talotekniikkayhtiö Uponorin liikevaihto ja vertailukelpoinen liiketulos laskivat kolmannella neljänneksellä.

Ensimmäiset lohenpoikaset polskivat jo Uponor Infran Norjaan toimittamassa kalanviljelylaitoksessa.

”Olemme tyytyväisiä kannattavuuden paranemiseen kaikissa segmenteissä, kun tarkastelemme nykyistä liiketoimintaportfoliotamme ilman viime vuoden uudelleenjärjestelyjen ja liiketoimintojen myyntien vaikutuksia”, Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski sanoo osavuosikatsauksessa.

Uponorin tulos ennen veroja heikkeni heinä-syyskuussa 28,3 miljoonaan euroon viime vuoden 41,4 miljoonasta eurosta.

Vertailukelpoinen liiketulos laski 7,5 prosenttia 31,3 miljoonaan euroon vertailukauden 33,8 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos oli 0,26 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,34 euroa.

Yhtiö kertoo kuitenkin, että ilman myytyjä Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoimintaa ja Zent-Frengeriä yhtiön vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 12,3 prosenttia vertailukaudesta.

Liikevaihto supistui 6,2 prosenttia 292,4 miljoonaan euroon 311,9 miljoonasta eurosta. Valuuttakurssimuutokset huomioiden liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia.

Uponorin Euroopan päämarkkina-alueista liikevaihto kasvoi Saksassa ja Ruotsissa, mutta Suomessa se laski hieman.

”Talotekniikka – Euroopassa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lanseeratun S-Press PLUS -liittimen tuotanto tuomii nyt täydellä teholla, emmekä odota enempää tuotantoon liittyviä lisäkustannuksia vuoden viimeiselle neljännekselle”, Luomakoski sanoo.

Talotekniikka – Pohjois-Amerikan liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät molemmat positiivisesti. Luomakosken mukaan vaikuttaa siltä, että epävakaan ensimmäisen neljänneksen jälkeen rakennusmarkkinat ovat vakautuneet, vaikka rakentamisen volyymit eivät vielä täysin yllä viime vuoden tasolle.

Ennen tulosjulkistustaan Uponor kertoi käynnistävänsä tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on saavuttaa 20 miljoonaan euron säästöt.

Uponor pitää ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö odottaa, että ilman valuuttakurssien vaikutusta sen liikevaihto saavuttaa viime vuoden tason ilman myytyjä Uponor Infran Pohjois-Amerikan ja Zent-Frengerin liiketoimintoja. Vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö ennakoi paranevan viime vuoden tasosta ilman myytyjä toimintoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin liikevaihto ja tulos laskivat”

Vastaa