Raide-Jokerin ensimmäiset kiskot jo asennettu – lyhyellä rataosuudella testataan materiaaleja, rakenteita ja työmenetelmiä

Raide-Jokerin radan asennus on aloitettu Ravitiellä Espoossa.

Ravitielle asennettiin Raide-Jokerin ensimmäinen rataosuus. Kuva: Raide-Jokeri

Ensimmäisellä rataosuudella testataan eri materiaaleja ja rakenteita. Tavoitteena on myös optimoida työmenetelmiä ja hioa kiskojen asennusprosessia niin, että ensi kesänä raiteen asennus sujuu mahdollisimman hyvin. Ratarakentaminen alkaa suuremmalla volyymilla kesällä 2020.

Raide-Jokerin ensimmäiset kiskot asennettiin Ravitielle tällä viikolla. Pituudeltaan rataosuus on noin 350 metriä ja se toimii Raide-Jokerin ratarakenteiden koekohteena. Koeradan avulla Raide-Jokerin rataryhmä testaa erilaisia materiaaleja eri toimittajilta, kiskon ja katurakenteen pinnan välisiä rakenteita, asennuksen työtapoja ja toimintamalleja. Tavoitteena on löytää mahdollisimman hyvä ja rakentamiskelpoinen ratarakenne sekä kustannussäästöjä.

Ravitielle raitiotie rakennetaan nurmipäällysteisenä kiintoraiteena. Koeratatyömaasta saatujen kokemusten perusteella Raide-Jokeri-projektilla tehdään lopullisia materiaalivalintoja, hiotaan työtavat ja -menetelmät kuntoon, tehdään hankintasopimuksia sekä tarkistetaan aikataulua.

Kesällä 2020 radan rakentaminen alkaa toden teolla, ja vuoden 2020 aikana rataa on tarkoitus valmistua reilu viisi kilometriä. Rakentamiskausi 2021 on ratarakentajien kiireisin aika.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raide-Jokerin ensimmäiset kiskot jo asennettu – lyhyellä rataosuudella testataan materiaaleja, rakenteita ja työmenetelmiä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat