Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin entinen asuntopomo tuomittiin sakkoihin työturvallisuusrikoksesta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT) toimitusjohtajana työskennelleen Sisko Marjamaan ja Helsingin kaupungin sakkoihin.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa keskiviikkona. Se tuomitsi Marjamaan työturvallisuusrikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 35 päiväsakkoon. Yhteensä Marjamaa joutuu maksamaan 1 575 euroa.

Lisäksi Marjamaa joutuu maksamaan entiselle ATT:n päällikkötehtävissä työskennelleelle työntekijälle kärsimyskorvausta 2 500 euroa ja muusta tilapäisestä haitasta 1 400 euroa. Hän joutuu lisäksi korvaamaan asianomistajan oikeudenkäyntikuluja yhteensä 16 368 euroa.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Marjamaa on toimitusjohtajana toiminut epäasiallisesti alaistaan kohtaan. Teot ovat tapahtuneet vuosien 2016-2017 aikana ja päätyneet siihen, että asianomistajana toiminut työntekijä on irtisanottu.

Marjamaa siirtyi eläkkeelle kesällä 2018.

Käräjäoikeus tuomitsi myös Marjamaan työnantajalle Helsingin kaupungille 15 000 euron yhteisösakon. Tuomion mukaan kaupunki ei ole ryhtynyt saamistaan tiedoista huolimatta toimenpiteisiin, minkä vuoksi sen toiminnassa ei ole noudatettu vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta työturvallisuusrikoksen ehkäisemiseksi.

Yhteisösakkotuomion määrää pienentää se, että Helsingin kaupunki on sopinut työntekijän kanssa työsuhteen päättämistä koskevista korvauksista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin entinen asuntopomo tuomittiin sakkoihin työturvallisuusrikoksesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat