Kokeile kuukausi maksutta

RPP Rakennus urakoi puisen koulurakennuksen Jyväskylään

Jyväskylän Korpilahdelle rakennetaan yksikerroksinen noin 1200 neliömetrin puurakennus Alkio-opiston ja Humanistinen ammattikorkeakoulun (Humak) käyttöön.

Kuva: Wasagroup

Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Hanke toteutetaan Wasagroupin Wasa360-konseptilla. Siinä Wasagroup vastaa hankkeen kehittämisestä, projektinjohdosta, suunnittelusta, toteutuksesta sekä vuokraamisesta. Investoinnin rahoittaa kokonaisuudessaan vuokranantajana toimiva WGF II-rahasto. Rakennusurakoitsijana kohteessa toimii RPP Rakennus oy.

Rakennus nousee Korpilahden Tähtiniemen alueelle. Se sijaitsee Päijänteen rannalla luonnonkauniilla niemellä lähellä Korpilahden satamaa. Alueen merkittävät maanomistajat ovat Alkio-opisto ja Jyväskylän kaupunki.

Alue omaa erittäin merkittävän kasvupotentiaalin uudenlaisen koulutustarjonnan ja erilaisia tarpeita palvelevien asumisratkaisujen kehittämisessä ja niiden yhdistämisessä esimerkiksi kotimaiseen ja kansainväliseen liikunta- ja luontomatkailuun. Siksi Tähtiniemen alueen kehittämiseen on laadittu ohjaava visio. Visiotyö toteutettiin Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön vetämänä yhteistyössä alueen toimijoiden ja sidosryhmien kanssa.

”Olemme Business Jyväskylässä iloisia, että Tähtiniemen kehittämissuunnitelman toteutuminen käynnistyy näin nopeasti ja samalla seudulle on saatu uusi toimija, Wasagroup”, Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin sanoo tiedotteessa.

Alkio-opisto tarjoaa avoimia yliopisto- ja amk-opintoja sekä lukiokurssien kertausta usealla eri tieteen alalla. Opisto harjoittaa Tähtiniemen alueella myös majoitus-, kokous- ja juhlapalvelutoimintaa Tähtelä-konseptin alla.

”Uudisrakennus-hanke on investointiohjelman ensimmäinen vaihe. Seuraavassa vaiheessa keskitytään uusien opiskelija-asuntojen rakentamiseen”, Alkio-opiston rehtori Jaana Laitila kertoo.

Humak kouluttaa kulttuurituottajia, tulkkeja ja yhteisöpedagogeja toimien verkostoammattikorkeakouluna Jyväskylän lisäksi Kuopiossa, Turussa ja pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Kauniaisissa ja Nurmijärvellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RPP Rakennus urakoi puisen koulurakennuksen Jyväskylään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat