HU: Helsinki aikoo purkaa vasta 30 vuotta sitten rakennettuja taloja – ”Nykyiset tontit väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiin”

Osana Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta kaupunki aikoo purkaa myös varsin nuoria, vasta 1990-luvulla rakennettuja taloja, Helsingin Uutiset kertoo.

Tyypillisesti Helsinki on purkanut 1960- ja 70-luvun sisäilmaongelmaisia taloja. Ovatko Meri-Rastilaan vajaat 30 vuotta sitten valmistuneet rakennukset jo niin huonossa kunnossa, että ne kannattaa purkaa, vai mistä on kyse?

”Kortteleiden purkamiseen on useita eri syitä. Ratkaisulla toteutetaan tiivistä kaupunkirakennetta hyvien raideliikenneyhteyksien varrelle. Nykytilanteessa tontit ovat väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiinsa”, vastaa kaupungin asemakaava-arkkitehti Linda Wiksten.

Hän korostaa, että kaavassa olevilla purkamiskohteilla on käyttöikää vielä jäljellä. Purkaminen tapahtuu todennäköisesti vasta noin 10 vuoden kuluttua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HU: Helsinki aikoo purkaa vasta 30 vuotta sitten rakennettuja taloja – ”Nykyiset tontit väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiin””

Vastaa