Skanskalle palvelukeskusurakka Helsingistä

Skanska rakentaa ikääntyneiden palvelukeskuksen Tyvene oy:lle Helsingin Malminkartanoon. Valmistelevat työt ovat jo käynnissä ja kohde valmistuu syksyllä 2021.

Malminkartanon tulee yhteensä 115 asuntoa, joista runsas puolet kuuluu vanhusten hoivakotiin ja loput ovat ikääntyneille suunnattuja vuokra-asuntoja. (Kuva: Verstasarkkitehdit oy)

Rakennus koostuu vanhusten hoivakodista, senioriasunnoista, ravintolatilasta valmistuskeittiöineen ja kuntosalista saunoineen.

Asuntoja on yhteensä 115, joista runsas puolet kuuluu vanhusten hoivakotiin ja loput ovat ikääntyneille suunnattuja vuokra-asuntoja. Julkisivultaan punatiilinen palvelukeskus sijoittuu Malminkartanontien varteen, Arentipuiston kulmaan. Rakennuksen koko on noin 8 000 bruttoneliömetriä ja siinä hyödynnetään maalämpöä ja -jäähdytystä.

”Erityispiirteenä on tehostetun hoivan ja vuokra-asumisen toimintojen sijoittuminen päällekkäin. Kerrokset ovat aivan erilaisia, mikä tuo erityisvaatimuksia runkoratkaisulle ja muuntojoustavuudelle”, kertoo tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa Skanskasta.

Tyvene oy on vuonna 2007 perustettu osin yleishyödyllinen asunto- ja hoivakiinteistöihin sijoittava yhtiö. Tyvenen omistavat suomalaiset eläke- ja vakuutusyhteisöt sekä säätiöt. Tyvene rakennuttaa ja omistaa ikääntyneiden ja muiden hoivapalvelua tarvitsevien ryhmien asuntoja kasvukeskusalueilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanskalle palvelukeskusurakka Helsingistä”

  1. Eläkeraha on siitä hyvää että se ei lopu kesken kun rakennetaan ja vain paras on kyllin hyvää , näin sen olla pitää , paperista kasaan betonia.

Vastaa