Designtalo rakentaa hiilineutraaleja omakotitaloja

Desingtalo ja Ekovilla lähtivät yhdessä luomaan hiilineutraalin pientalon konseptia.

Designtalon hiilineutraalien ECO2-kotien rakentaminen käynnistyy keväällä. Ne nousevat Uudellemaalle ja Tampereen seudulle. Näissä taloissa ekologiseen rakentamiseen pohjautuvien ratkaisujen lisäksi kaikki rakennusvaiheesta asumiseen saakka syntyvät hiilidioksidipäästöt on hyvitetty koko kodin elinkaaren eli 50 vuoden ajalta.

”Haluamme vastata kasvussa olevaan ympäristöystävällisen rakentamisen ja asumisen kysyntään”, sanoo Designtalon liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala yhtiöiden tiedotteessa.

Ekovillalla eristetyssä talossa on useita ilmastonmuutoksen torjuntaa edistäviä vaikutuksia.

”Ekovilla pienentää rakentamisen rakennusvaiheen aiheuttamaa hiilipiikkiä kiertotaloudella, hiiltä sitovien materiaalien käytöllä ja hiilineutraalilla valmistuksella”, sanoo Ekovillan toimitusjohtaja Mika Ervasti.

Ekovilla valmistetaan pääosin uusiutuvasta kierrätetystä puukuidusta, muun muassa sanomalehdistä. VTT:n EPDprosessin mukaiset laskelmat vahvistavat, että Ekovillan valmistusprosessissa sitoutuu enemmän hiilidioksidia kuin sitä syntyy, mikä mahdollistaa ekologisen ja hiilivapaan rakentamisen.

Hiilineutraalisuuden tukena käytetään Fortumin perustamaa puro.earth-markkinapaikkaa. Siellä ostetaan ja myydään todennettuja hiilidioksidin poistotodistuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Designtalo rakentaa hiilineutraaleja omakotitaloja”

Jätä kommentti