Kokeile kuukausi maksutta

Jatke rakentaa 190 vuokrakotia Espoon Suvelaan

Korttelin purku-urakka, nyt käynnistyvät ja suunnitteilla olevat hankkeet nostavat investoinnin kokonaisarvon lähes 50 miljoonaan euroon.

Kirstintien talot ovat uudistuvan alueen ensimmäiset. (Kuva: Espoon Asunnot oy)

Espoon Asuntojen tähän saakka suurin kiinteistökehityskohde Suvelan Kirstinharju etenee. Espoon Asunnot ja Jatke Uusimaa ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen, jonka myötä Kirstintielle rakennetaan kolme pistetaloparia.

Talojen suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy. Yhteensä 190 asunnon kohde on uusiutuvan alueen ensimmäinen.

”Kirstintie on merkittävä investointi. Kaikkiaan korttelin purku-urakka, nyt käynnistyvät ja suunnitteilla olevat hankkeet nostavat investoinnin kokonaisarvon lähes 50 miljoonaan euroon, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Jatke Uusimaan toimitusjohtaja Timo Ruuskasen mukaan uusi kohde on merkittävä myös heille ja vahvistaa yhtiön roolia yhtenä alueen suurimpana ARA-rakentajana.

”Vanhaa on kyettävä uudistamaan, jotta voimme kehittää tiiviiseen kaupunkirakentamiseen uusia palvelu- ja asumismuotoja. Ajallisesti pitkä projekti parantaa myös meidän työ- ja tilauskantaa”, Ruuskanen toteaa tiedotteessa.

Huhtikuussa 2019 alkaneessa hankkeessa 1970-luvulla rakennetut Espoon Asuntojen vuokratalot puretaan vaiheittain.  Tilalle rakennetaan 14 pistetaloa, joiden korkeudet vaihtelevat 5–12 kerroksen välillä. Samalla asumismuotojen kirjo monipuolistuu.

Espoon Asunnoille on tulossa kortteliin 215 asuntoa, ja kokonaisuudessaan asuntojen määrä kaksinkertaistuu.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke rakentaa 190 vuokrakotia Espoon Suvelaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat