Purkuvimma iski betonibrutalismiin – nyt puretaan Helsingin Itä-Pasilaa

Helsingissä purettiin 2010-luvulla lähes viisi sataa 1960- ja 1970-luvuilla valmistunutta rakennusta. Nyt puretaan Itä-Pasilassa. Museoviraston yliarkkitehti Pekka Lehtinen vertaa tilannetta 1960-lukuun.

Kiinteistöjen purkaminen koskee myös Helsingin Itä-Pasilaa. Kuva: Benjamin Suomela HS
Helsingin Itä-Pasilassa Arndt Pekurisen puiston vieressä on iso työmaa. Vielä viime syksynä osoitteessa Asemamiehenkatu 3 sijaitsi koko korttelin kokoinen toimistotalo. Arkkitehtitoimisto Matti Hakalan suunnittelema kuusikerroksinen rakennus valmistui vuonna 1978.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Purkuvimma iski betonibrutalismiin – nyt puretaan Helsingin Itä-Pasilaa”

  1. Täysin eri asia purkaa muoteissa tehtyä betonielementtiä jotka nostettiin nopeasti paikoilleen, joista nuo laatikot koostuvat, kuin 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taloja, joihin jäi oma jälki niin itse rakennusmiehiltä kuin arkkitehdeiltä, ja jotka olivat niin kestäviä että kaikki ne talot jotka jäivät tuolta ajalta pystyyn ovat nyt arvoikkaimpia ja terveimpiä. Ja on ihmisellä luonnostaan silmää kauneudelle ja väreille. Saa juoda aika monta olutta että saa nuo harmaat tai valkoiset likaiset laatikot näyttämään kauniilta, kun taas vanhassa kaupungissa voi olla selvinpäin ja nauttia ympäristöstään. Kaikista luonnollisista väreistä ja muodoista. Ei ihme että huonovointisuus kasaantuu noihin lähiöihin, kun kaikki joilla on rahaa välttää niitä lähtevät pois ankeuden keskeltä. Helsingissä ei vaan ole vaihtoehtoja kuin vanha keskikaupunki tai omakotialueet, muuten pitää lähteä pois jos haluaa nähdä edes värejä ympärillään laadukkaassa ympäristössä.