Kokeile kuukausi maksutta

Rautakauppaverkosto harvenee edelleen

Myymälöiden määrä on laskenut usealla rautakaupan ketjulla. Trendiä selitetään kaupungistumisella.

Rautakaupan valopilkkuja olivat viime vuonna piha-, puutarha- ja työkalumyynti. Perinteinen rakennustarvike- ja puutavarakauppa lasketteli viime vuonna loivaa alamäkeä.

Rautakaupassa vuoden 2019 kolme ensimmäistä neljännestä kuluivat positiivisissa, joskin hiipuvissa kasvuluvuissa. Viimeinen neljännes oli vuoden heikoin ja rautakaupan koko vuosi päätyi 0,6 prosentin laskuun. Kehitystä selittää osaltaan uudisrakentamisen hiipuminen

Myös myymälöiden määrä on laskenut jo viisi vuotta. Vuonna 2015 rautakauppoja oli RASI ry:n tilaston mukaan 544, oli vastaava lukema viime vuonna 512.

”Myymälöiden määrä on laskenut usealla rautakaupan ketjulla. Se kertoo kaupungistumisen vaikutuksesta koko toimialaan”, toteaa RASI ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala tiedotteessa.

Rautakaupan tuotteista erityisesti puutavara sekä raskas rakennustarvikemyynti hiipuivat eniten. Viimeisellä kvartaalilla puutavaran myynnin kehitys oli yli seitsemän prosenttia miinuksella.

Valopilkkuja alalla ovat piha ja puutarha, joissa myynti kasvoi lähes viisi prosenttia. Myös työvälineiden ja sisustuksen tuotteiden myynti pysyi plussalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautakauppaverkosto harvenee edelleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat