SRV:n osakekurssi kävi ennätysalhaalla – listautumishinnasta tultu alas yli 85 prosenttia

Rakennusyhtiö SRV:n osakekurssi sukelsi Helsingin pörssissä torstaina kaupankäynnin alkuvaiheessa yhtiön tulosjulkistuspäivän uutisten johdosta.

Pörssin kaupankäynti käynnistyi kello 10, ja alimmillaan SRV:n osakekurssi kävi 1,245 eurossa kello 10.14 aikoihin. Se on osakkeen kaikkien aikojen alin noteeraus. Kun keskiviikon päätöskurssi oli 1,44 euroa, tämän päivän alimmassa kurssissa oli laskua 13,5 prosenttia eilisestä.

Päivän aikana osakkeen syvin lasku oikeni hieman. Torstain päätöskurssiksi muodostui 1,30 euroa. Kurssissa oli laskua 9,7 prosenttia keskiviikon päätöskurssista.

Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna SRV:n osake on ollut tosi kehno sijoitus, sillä osake listattiin kesäkuussa 2007 Helsingin pörssiin 9,0 euron merkintähinnalla. Laskua on nyt kertynyt listautumishinnasta jo reilut 85 prosenttia.

Koska finanssikriisi iski päälle jo pian listautumisen jälkeen, yhtiön alkutaivalkin pörssissä oli takkuinen. Helmikuussa 2010 yhtiön osakekurssi oli laskenut jo 4,79 euroon. Sen jälkeen meno on ollut pomppuista, sillä kymmenen vuoden aikajanalle on mahtunut laskun ohella välillä nousujakin. Jo viime lokakuussa osake kävi suunnilleen yhtä alhaisilla tasoilla kuin tänään.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV:n osakekurssi kävi ennätysalhaalla – listautumishinnasta tultu alas yli 85 prosenttia”

  1. Tämä yrityksen nykyinen yrityskultuuri on vaatia työntekijät moraalittomuuksiin asiakkaitaan kohtaan. Jos työntekijä ei tähän suostu, joutuu johdon hyökkäyksen kohteeksi, johon kuuluu häikäilemätön valheiden levitys, kiristys ja henkilökohtaisen elämän kyttäystoimet

    Kun yrityksen johtoon pesiytyy tällaisen yrityskultuurin luonut ja sitä ylläpitävä porukka, on siitä lähes mahdoton päästä eroon. Sen Kokkilatkin ovat varmaan nyt huomanneet. Tuli valittua väärä linja. Johto, osakkeenomistajat, ja muu yrityksen eliitti voi menestyä vain, jos perusduunia tekevät haluavat niin. Valta on kansalla, niin se vaan on.

    Ammattilaiset, jotka näkevät tai kokevat tämän, vaihtavat tai jättävät hakeutumatta tällaisen yrityksen palvelukseen. Vaihtoehtoina kuitenkin on hakeutua sellaisen yrityken palveluksen jonka pohjana on terve, työntekijöitänsä arvostava yrityskultuuri. Yritys jonka toiminta pohjautuu reiluun, työntekijöitään arvostavaan meininkiin on varma menestyjä niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

    Kokoonpano joka tässä yrityksessä savustuksien ”yt”-neuvoteluiden jälkeen on käytettvissä, ei tule koskaan saamaan yritystä menestymään. Se vaatisi intohimoisesti, sekä ylpeydellä työhönsä ja työpaikaansa suhtautuvia ihmisiä. Jäljelle jäänyt moraaliton johto yhdistettynä osaamattomaan ja pelokkaiseen hännystelijäjoukkioon ei tule koskaan tässä onnistumaan. Sääli sinänsä, olihan yritys alkuaikoinaan malliesimerkki hyvästä yrityskultuurista ja siitä johtaneesta menestyksestä – silloin oltiin vielä samassa veneessä.

Vastaa