SRV peruskorjaa Suomen Kansallisteatterin uuden puolen allianssihankkeena

SRV ja Suomen Kansallisteatteri ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan historiallisen teatterirakennuksen uuden puolen perusparantamisesta ja uudistamisesta.

Suomen Kansallisteatterin uusi puoli korjataan ja uudistetaan allianssihankkeena. Kuva: Suomen Kansallisteatteri

Tiedotteen mukaan kärkihankeallianssina toteutettavan hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on noin 40 miljoonaa euroa.

Hanke käynnistyy välittömästi ja kirjataan SRV:n tilauskantaan maaliskuulle.

Uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2023.

Perusparannettavan uuden puolen laajuus on 9400 bruttoneliömetriä, ja se rakennettiin 1930‒1950 -luvuilla.

Tiedotteen mukaan teatterin tarkoituksena on kunnostaa Kansallisteatteri tavalla, joka paitsi mahdollistaa uusia teatterintekemisen muotoja myös kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria.

Hankkeessa korjataan ja uudisrakennetaan kaksi teatterinäyttämöä katsomoineen (Pieni Näyttämö ja Willensauna), esitysharjoitustiloja, teatterin tukitoimien työ-, logistiikka- ja teknisiä tiloja sekä kahvilatiloja.

Nykyinen Kansallisteatterin rakennuskanta on rakentunut kolmessa päävaiheessa. Rautatientorin puoleinen teatterin päärakennukseksi mielletty rakennus, Suuri näyttämö, valmistui vuonna 1902.

Päärakennusta laajennettiin 1930-luvulla suuren näyttämön taustatiloilla ja 1954 korttelin pohjoisosaan valmistui Pienen Näyttämön rakennus.

Viimeksi Kansallisteatterissa on peruskorjattu niin sanottu vanha osa, Suuri näyttämö, jonka peruskorjaus valmistui 2000-luvun alussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV peruskorjaa Suomen Kansallisteatterin uuden puolen allianssihankkeena”

  1. erittäin hyvä hanke , nyt kannattaa samalla kiilottaa kaikki lipputangot , maalata tiet mustiksi , karsia kaikkien metsien alimmat oksat , syventää jokaista puroa , työtä on siis paljon , nyt valtiolle lisää velkaa , joka muutetaan työksi , saadaan upeampaan kuntoon paikat seuraavaa romahdusta varten.,

Vastaa