Kokeile kuukausi maksutta

Yt-neuvottelujen tulos selvillä YIT:ssä – toimitusjohtaja Kauniskankaan mukaan syynä ei ollut suhdannetilanne

YIT on päättänyt yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat kiinteitä toimihenkilöitä Toimitilat-segmentissä ja Kiinteistöt-segmentissä sekä konsernin tukipalveluita.

 

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena oli tehostaa yrityksen toimintaa sekä sopeuttaa rakenteita ja kustannuksia liiketoiminnan tarpeita vastaavaksi. Työmailla tuotantotehtävissä työskentelevät toimihenkilöt ja työmaiden työntekijät eivät olleet neuvottelujen piirissä.

YIT:n tiedotteen mukaan mahdollisten henkilöstövähennysten odotetaan olevan enintään 40 henkilöä. Ne kohdistuvat Toimitilat-segmenttiin ja konsernin tukipalveluihin.

Henkilöstövähennysten määrä tulee tarkentumaan toimenpiteiden edetessä. Suunnitellut muutokset tulevat voimaan vaiheittain vuoden 2020 loppuun mennessä.

Peab-kauppa syynä?

YIT ilmoitti yt-neuvottelujen käynnistämisestä 4.2.2020. Silloin Yhtiön toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kommentoi Rakennuslehdelle, että yt-neuvottelut eivät kerro suhdanteiden muuttumisesta.

Kauniskangas ei pystynyt silloin kommentoimaan tarkemmin syitä yt-menettelylle. Asiaa koskeva tiedote antoi kuitenkin aihetta pohtia, että yt-neuvottelut liittyivät Peabin kanssa tehtyyn kauppaan.

YIT sopi viime heinäkuussa päällystys- ja kiviainesliiketoimintansa myynnistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ruotsalaiselle rakennusyhtiö Peabille.

Kaupan myötä YIT:n liikevaihto putoaa sadoilla miljoonilla euroilla. Tässä valossa konsernin tarjoamien tukipalvelujen tarve vähenee, mikä selittäisi yt-menettelyä.

Päällystys- ja kiviainesliiketoimintaa koskeva kauppa käsittää YIT:n Päällystys-segmentin toimintojen myynnin lukuun ottamatta teiden kunnossapito -liiketoimintaa Suomessa ja päällystysliiketoimintaa Venäjällä.

Myös Toimitilat- ja Kiinteistöt-segmentti oli yt-menettelyn kohteena. Tätä voisi selittää Triplan valmistuminen. Kauppakeskus valmistui viime syksynä ja hankkeen muut vaiheet hotelli, toimistot ja asunnot, pitäisi olla valmiina viimeistään kevään aikana.

Triplan hanke on ollut niin iso, että sitä on hallinnoitu yhtiössä omaana divisioonana.

YIT jatkaa kuitenkin rakentamista Pasilassa Trigoni-tornitilahankkeessa, joten Triplan valmistuminen ei näyttänyt olevan kovin merkittävä syy yt-neuvotteluille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Yt-neuvottelujen tulos selvillä YIT:ssä – toimitusjohtaja Kauniskankaan mukaan syynä ei ollut suhdannetilanne”

  1. YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen jälkeen asfalttikoneisiin tehtiin hyvin kevyt brändäys. Tämä kertoi samantien että kyseinen liiketoiminta oli myyntilistalla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat