Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöalan kärkiyhtiöt kantavat kortensa KEKO-hankkeeseen

Kiinteistödata paremmin talteen ja hiilidioksidipäästöt kuriin.

Kuuntele juttu

Seitsemän alojensa johtavaa suomalaisyritystä, KONE, Nokia, YIT, Caverion, Halton, Netox ja VTT, ovat perustaneet yhteisen KEKO-ekosysteemin.

Business Finlandin tukeman hankkeen tarkoituksena on luoda maailman johtava kiinteistödatan ekosysteemi ja alusta, johon eri toimijat voivat liittyä. Alusta mahdollistaa datan keruun, analysoinnin ja automaattisen hyödyntämisen kiinteistöjen ylläpidossa.

Länsimaissa jopa 90 prosenttia ajasta vietetään sisätiloissa, ja kiinteistöt tuottavat yli kolmasosan kaikista EU:n hiilidioksidipäästöistä. Siksi myös kiinteistöjen synnyttämä data on äärimmäisen arvokasta.

KEKO-ekosysteemin tavoitteena on parantaa kiinteistöjen mukavuutta, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä sovittamalla koko rakennetun ympäristön teknisten järjestelmien datan yhteiselle alustalle.

Kaksivuotinen kehityshanke

KEKO on kaksivuotinen projekti, jossa tutkitaan ja testataan ratkaisuja sekä etsitään sata uutta käyttötapausta kiinteistödatalle.

Käyttötapaukset on tunnistettu seuraamalla kiinteistöjen käyttäjien ja toimijoiden arkea ja tarpeita. Niiden kartoitus on ollut käynnissä jo vuoden 2019 loppupuolelta.

Käyttötapausten pohjalta luodaan konseptit mahdollisista digitaalisista ratkaisuista, jotka voivat hyödyntää niin kiinteistön omaa kuin ulkoistakin dataa. Lopuksi konseptien hyödyllisyys ja toteuttamiskelpoisuus validoidaan vuosien 2020 ja 2021 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöalan kärkiyhtiöt kantavat kortensa KEKO-hankkeeseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat