Kuohukujan ostoskeskus Vantaan Myyrmäessä puretaan – tilalle asuntoja ja liikerakennus

Myyrmäen asuttamisen merkkipaalusta väännettiin yli vuosi. Vantaan kaupungilla ei ollut mahdollisuuksia suojella rakennusta.

Yksi Vantaan vanhimmista ostoskeskuksista puretaan. Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kaavamuutoksen, joka mahdollistaa Myyrmäen Kuohukujan ostoskeskuksen purkamisen.

Päätöksenteko tässä kohteessa on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Valtuusto palautti kaavan vuosi sitten takaisin valmisteluun, koska enemmistö poliitikoista halusi vielä selvittää mahdollisuutta ostoskeskuksen suojelemiseen.

Kuohukujan ostoskeskus on Myyrmäen asuttamisen merkkipaalu. Se on valmistunut vuonna 1972, kolme vuotta sen jälkeen, kun ensimmäiset asukkaat olivat muuttaneet uuteen kaupunginosaan. Ostoskeskus sijaitsee 300 metrin päässä Louhelan asemasta.

Kuohukujan ostoskeskusta on pidettuy poikkeuksellisen näyttävänä esimerkkinä 1960–1970-lukujen liimapuupalkki­arkkitehtuurista.

Vantaan kaupunginmuseo on luokitellut arkkitehti Ilpo Hälvän suunnitteleman ostoskeskuksen kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittäväksi.

Vanhan ostoskeskuksen puolesta ovat vedonneet Vantaa-Seura ja Vantaan kaupunginmuseo.

Vantaa ei ole vielä suojellut yhtäkään ostoskeskusta, ja moni niistä on katoamassa kaupunkikuvasta. Purku-uhan alla ovat muun muassa Myyrinpuhos (1975) ja Isomyyri (1984).

Uudessa kaavassa ostoskeskuksen paikalle nousee matala liikerakennus sekä 8-kerroksinen asuintalo, jossa on asuntoja yhteensä 77.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuohukujan ostoskeskus Vantaan Myyrmäessä puretaan – tilalle asuntoja ja liikerakennus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat