Kokeile kuukausi maksutta

Anttinen Oiva Arkkitehdit voitti Lagmansgårdenin koulukodin suunnittelukilpailun

Lautakunnan mukaan voittanut ehdotus edustaa hillittyä ja ajatonta, korkealuokkaista arkkitehtuuria, joka on sidottu upeasti paikkaansa.

Anttinen Oiva Arkkitehtien ehdotus ”Ihop” on valittu Lagmansgårdenin koulukodin suunnittelukilpailun voittajaksi. Kuva: Senaatti

Senaatti-kiinteistöjen järjestämän uuden Lagmansgårdenin koulukodin suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu yksimielisesti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Ihop”. Kutsukilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.

Arvostelulautakunnan puheenjohtaja Jari Auer Senaatti-kiinteistöistä kertoo, että kilpailun taso oli kova. Siihen tuli viisi ehdotusta.

Lautakunnan mukaan voittanut ehdotus edustaa hillittyä ja ajatonta, korkealuokkaista arkkitehtuuria, joka on sidottu upeasti paikkaansa. Ehdotuksessa on käytetty paljon puuta ja lasia.  Arvostelussa painottuivat tilojen toiminnallisuus, kodinomaisuus ja turvallisuus ja lisäksi arvioitiin tilojen tunnelmia ja terapeuttisuutta.

Rakennuksen tuli olla puuta

Uusi Lagmansgårdenin koulukoti suunnitellaan Pietar­saareen, noin 5 kilometrin etäisyydelle keskustasta kaakkoon sijoittuvalle alueelle Vanhan Pirilöntien varrelle.  Nykyinen Lagmansgårdenin koulukoti sijaitsee Pännäisissä Pedersören kunnassa Pohjanmaalla. Käytössä olevista tiloista on päätetty luopua, koska tilat ja niiden kunto eivät vastaa nykyisiä lastensuojelutoiminnan vaatimuksia.

Koulukotiin tulee 19 majoitushuonetta neljälle osastolle, oppimis- ja harrastetiloja, keittiö ja ruokasali, hallinnon tiloja sekä ulkoalueet.

Koulukodin suunnittelun tuli pohjautua Senaatti-kiinteistöjen ja Valtion koulukotien laatimaan toiminta- ja toimitilakonseptiin, joka tukee valtion viiden koulukodin toiminnan kehittämistä ja ohjaa toimitilahankkeita vaikuttavuuden ja asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Rakennuksien tuli olla pääosin puurakenteisia. Tavoitteena on energiatehokas ja elinkaaren hiilijalanjäl­jeltä optimoitu rakennus, joka on sisäolosuhteiltaan terveellinen ja turvallinen.

Alustavan aikataulun mukaan uuden koulun rakentaminen alkaisi 2021 loppupuolella, ja se valmistuisi alkuvuonna 2023. Kustannusarvio ilman arvonlisäveroa on noin 12 miljoonaa euroa.

Valtion koulukotien kiinteistöt ovat Suomen valtion omistamia ja Senaatti-kiinteistöjen hallinnoimia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Anttinen Oiva Arkkitehdit voitti Lagmansgårdenin koulukodin suunnittelukilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat