Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan rakentamisen

Rakentaminen alkaa ensi vuonna. Hankkeen arvioidut kustannukset ovat 838 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Laakson yhteissairaalan rakentamisen.

Yhteissairaala toteutetaan vaiheittain vuosina 2021–2030. Ensimmäisiä osia sairaalasta on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2026 aikana. Toteuttamisen käynnistäminen edellyttää asemakaavan muutoksen.

Laakson yhteissairaalaan syntyy kansainvälisesti merkittävä psykiatrian, geriatrian ja neurologisen kuntoutuksen osaamisen keskittymä. Sairaalaan tulee tilat muun muassa Helsingin ja HUSin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle, noin puolelle Helsingin sairaalan sairaansijoista sekä poliklinikkatoiminnoille, tukipalveluille, opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson yhteissairaala on Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yhteishanke. Hankkeen arvioidut kustannukset ovat 838 miljoonaa euroa.

Sairaalatoiminta sijoitetaan hankesuunnitelman mukaisesti kolmeen uudisrakennukseen ja kolmeen perusparannettavaan rakennukseen.

Uudet tilat ovat välttämättömät. Vanhoissa, hajallaan sijaitsevissa tiloissa, jotka yhteissairaala korvaa, ei voi jatkaa enää kovin pitkään toimintaa, eikä niitä tiloja ole mahdollista korjata nykyaikaiseen hoitoon sopiviksi. Hanke on kiireellinen, koska vanhoissa tiloissa on suuri korjaustarve.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan rakentamisen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat