Löydetäänkö Kivistön kauppakeskukselle toteuttaja? – Vantaa pyytää kiinnostuneita ilmoittautumaan

Kaupungin tavoitteena on, että Kivistön uuden palvelukeskittymän rakentaminen alkaisi jo ensi vuonna.

Kehäradan Kivistön asemaan suunniteltu kauppakeskusta jo vuosia. Viime vuonna aseman viereen nousi lisää asuntoja. Kuva: MIKA RANTA / HS

Vantaan Kivistöön vuosia suunniteltu kauppakeskus ajoi karille keväällä, kun hankkeesta vastanneet NCC ja Skanska joutuivat totemaan, ettei hankkeelle löytynyt rahoittajaa. Vuonna 2015 tehty esisopimus Vantaan kaupungin kanssa raukesi.

Nyt Vantaa yrittää löytää Kivistön palvelukeskittymälle tekijän avoimella ilmoittautumismenettelyllä. Kaupunki ilmoitti tänään, että menettely on nyt käynnissä ja että sen jälkeen järjestetään markkinavuoropuhelu.

Osallistumishakemuksia otetaan vastaan elokuun loppuun saakka. Hakemukset arvioidaan hakijoiden osaamisen, kokemuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

Markkinavuoropuhelu järjestetään syyskuun alussa parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa. Ehdotuksista arvioidaan niiden ”toteutettavuutta, toiminnallisuutta, käyttäjälähtöisyyttä ja resurssiviisautta”.

Kaupungin tavoitteena on, että palvelukeskittymän rakentaminen alkaa vuoden 2021 aikana.

Kesko ja HOK-Elanto esittelivät jo toukokuussa oman ehdotuksensa Kivistön kauppakeskukseksi.

Julkisuudessa on kerrottu myös, että ainakin Lidl, Tokmanni sekä rakennusliikkeet YIT ja Lehto sekä kiinteistösijoittaja Nrep olisivat kiinnostuneet toteuttamaan keskuksen.

Vantaan toiveissa on saada keskukseen sekä julkisia että kaupallisia palveluita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Löydetäänkö Kivistön kauppakeskukselle toteuttaja? – Vantaa pyytää kiinnostuneita ilmoittautumaan”

Jätä kommentti