Rakennuskustannukset nousivat hivenen toukokuussa – tarvikekustannukset laskivat

Rakennuskustannukset nousivat vuoden 2020 toukokuussa 0,3 prosenttia vuoden takaisesta, ilmenee Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Betonielementtien hinnat ovat laskeneet yksittäisistä panoksista eniten vuoden aikana. Kuva: Liisa Takala

Työkustannukset nousivat 1,7 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,5 prosenttia edellisen vuoden toukokuuhun verrattuna. Sen sijaan tarvikepanosten hinnat laskivat 0,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Huhtikuusta toukokuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,1 prosenttia. Työkustannusten hinnat nousivat kuukauden aikana 0,3 prosenttia. Tarvikepanosten ja palveluiden hinnat pysyivät toukokuussa edellisen kuukauden tasolla.

Yksittäisistä panoksista eniten halventuivat vuoden aikana betonielementit. Niiden hinnat painuivat 6,6 prosenttia vuodessa. Ne kuitenkin kallistuivat kuukauden takaisesta 1,5 prosenttia. Myös rakennusalueen pintarakenteet halpenivat reippaasti. Niiden panosindeksi taipui 5,3 prosenttia vuoden takaisesta ja peräti 4,7 prosenttia kuukauden aikana.

Panoksista eniten vuoden aikana kallistuivat jätemaksut. Ne nousivat vuodessa 5,8 prosenttia. Viimeisen kuukauden aikana niiden kustannukset säilyivät ennallaan. Sähköön, säätöön, valaistukseen ja hisseihin liittyvät tekniset järjestelmät kallistuivat 2,7 prosenttia vuoden takaisesta. Huhtikuusta toukokuuhun ne kuitenkin halpenivat 0,3 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset nousivat hivenen toukokuussa – tarvikekustannukset laskivat”

Jätä kommentti