Kokeile kuukausi maksutta

Tuleeko uudelle Kivistön asuinalueelle vihdoin kauppakeskus? Vantaan ikuisuushanke ratkeaa kesän aikana

Vantaa päättää, luovuttaako se maata suoraan vai järjestetäänkö kilpailuttamiskierros.

Kehäradan Kivistön asemaan suunniteltu kauppakeskusta jo vuosia. Viime vuonna aseman viereen nousi lisää asuntoja. Kuva: MIKA RANTA / HS

Vantaan Kivistön kauppakeskuksen kilpailuttaminen ratkeaa kesän aikana.

Asukkaille lupaillun kauppakeskuksen toteutus on junnannut jo useita vuosia. Kaupunki oli jo harkitsemassa neliömäärältään kutistetun kohteen suoraluovutusta kaupan keskusliikkeiden yhteenliittymälle, kun ilmeni, että samasta hankkeesta oli useita kiinnostuneita.

Keskon ja HOK-Elannon lisäksi kauppakeskuksen toteutuksesta ovat kiinnostuneet ainakin Lidl, Tokmanni sekä rakennusliikkeet YIT ja Lehto sekä investori Nrep.

Kivistön asukkaille ja poliitikoille uusi kilpailuttamiskierros merkitsisi uutta viivettä toteutuksessa, siksi kaupunkisuunnittelulautakunta yritti tiistaina löytää nopeutettua ratkaisua tilanteeseen.

Ensimmäinen esisopimus Kivistön kaupallisista palveluista on tehty vuonna 2007. Juna-aseman viereen sijoittuvalle kauppapaikalle on siis yritetty saada toimijoita jo 13 vuotta.

Potentiaaliset toimijat selvillä syyskuussa

Kaikki Kivistön kohteen rakentamisesta kiinnostuneet toimijat voivat ilmoittautuvat kaupungille elokuun loppuun mennessä, minkä jälkeen kaupunki järjestää toteuttamiskelpoisimpien ehdotusten tarjoajien kanssa markkinavuoropuhelun.

Vasta tämän jälkeen Vantaan kaupunginhallitus arvioi, onko vielä tarkemmin määritelty kilpailu tarpeen vai löydetäänkö jo käydyn vuoropuhelun pohjalta ehdotus, jonka kanssa voidaan sopia hankkeen toteuttamisesta.

”Muutettu esitys tuo toivottua joustavuutta jatkoon. Menettelyn tavoitteena on, että potentiaaliset toteuttajat ovat selvillä syyskuussa, arvioi asian lautakunnalle esitellyt kiinteistöjohtaja Antti Kari lautakunnan päätöstiedotteessa.

Tavoitteena aloittaa rakentaminen vuonna 2021

Ilmoittautumisia on määrä ottaa vastaan heti kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen ensi maanantaina. Kaupungin tavoite on, että palvelukeskittymän rakentaminen alkaa vuoden 2021 aikana.

Palvelukeskittymällä kaupunki tarkoittaa sitä, että kaupallisen liiketoiminnan lisäksi Vantaa olisi sijoittamassa julkisia palveluja samaan taloon pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Kivistöön on kaavailtu muun muassa kirjastoa, nuorisotoimintaa ja sosiaali- ja terveystoimen palveluita.

Osallistumishakemukset arvioidaan hakijoiden osaamisen, kokemuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteena on, että hanke on toteutettavissa nykyisen asemakaavan mukaisesti, eikä kaavamuutosprosessiin tarvitse lähteä.

Kivistön palvelukeskittymän etenemisestä viestitään jatkossa aiempaa aktiivisemmin alueen asukkaille. Kaupunginhallituksen ensi viikon käsittelyn jälkeen hankkeesta julkaistaan verkkosivu osana www.vantaa.fi/kivisto -kokonaisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuleeko uudelle Kivistön asuinalueelle vihdoin kauppakeskus? Vantaan ikuisuushanke ratkeaa kesän aikana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat