Turun Linnanniemen kilpailutyöt kaupunkilaisten kommentoitavana – voittaja selviää syyskuussa

Kilpailuun tuli yhteensä lähes 130 ehdotusta Suomesta ja ulkomailta.

Kilpailuehdotuksissa on paljon toiminnallisia ja tapahtumallisia ideoita meriakvaarioista pelialueisiin ja tanssipaviljongeista kylpylöihin.

Turun linnan ympäristön alueelle järjestetyn Linnanniemen kansainvälisen ideakilpailun ehdotukset ovat kommentoitava Kerro kantasi -palvelussa 5.8.2020 saakka. Arvioitavina on kaikkiaan 127 ehdotusta.

Kilpailulautakunta toivoo, että kommenteissa huomioitaisiin etenkin Linnanniemen historiallinen ja merellinen luonne sekä miten ehdotuksissa esitetyt rakenteelliset, toiminnalliset ja liikkumisen ratkaisut tukevat alueen monipuolista käyttöä.

”Kaikenlaiset havainnot ovat meille tärkeitä ja olemme kiitollisia, jos kaupunkilaiset jaksavat niitä tehdä. Palkintolautakunta tutustuu yleisön kommentteihin ja ne ovattukena myös tulevia Linnanniemeä koskevia päätöksiä tehtäessä”, kertoo palkintolautakunnan varapuheenjohtaja, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

Alueen toteutuksen aikajänne on pitkä. Lähiaikoina  uudistuvat sataman matkustajaliikenteen järjestelyt. Myös tulevan Historian ja tulevaisuuden museon paikka ratkaistaan ensimmäisten asioiden joukossa.

Puistot ja aukiot tärkeitä elementtejä

Kilpailuehdotuksissa on paljon toiminnallisia ja tapahtumallisia ideoita meriakvaarioista pelialueisiin ja tanssipaviljongeista kylpylöihin. Mukana on myös runsaasti luonnontilaisia puistoja, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä merellistä asumista.

”Ehdotusten ääripäinä on alueen paluu lähes luonnontilaan ja toisaalta täysimittainen urbaani kaupunginosa. Jokseenkin kaikissa ehdotuksissa arvostetaan julkista kaupunkitilaa Linnanniemen tärkeänä elementtinä: puistoja, aukioita, ranta-alueita ja terasseja”, Hintsanen luonnehtii.

Linnanniemen kilpailutyöt ovat nähtävillä myös kommentointiajan päätyttyä ja lisäksi osa niistä esitellään Turussa syksyllä järjestettävässä näyttelyssä. Kilpailun palkintolautakunta pyrkii julkistamaan tulokset syyskuussa.

Kaikille avoimen kansainvälisen Linnanniemen ideakilpailun järjesti Turun kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa. Kilpailun sivut: www.turku.fi/linnanniemi.

Linnanniemen kilpailuehdotukset ovat kommentoitavissa sivuilla https://kerrokantasi.turku.fi/linnanniemi.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun Linnanniemen kilpailutyöt kaupunkilaisten kommentoitavana – voittaja selviää syyskuussa”

Jätä kommentti