Kokeile kuukausi maksutta

Korona käänsi kiinteistövälittäjien työn uusille urille – perinteiset näytöt muuttuivat livevideoiksi

Entistä useampi asuntokauppa tehdään jo sähköisesti.

Kuuntele juttu

Kevään koronaepidemia seisautti perinteiset asuntonäytöt kertaheitolla, mikä pakotti myös kiinteistönvälittäjät ottamaan digiloikan nopealla aikataululla.

Asuntonäytöt siirtyivät verkkoon ja livevideoiksi käytännössä muutamassa viikossa. Myös sähköinen kaupankäynti yleistyi koronakevään aikana harppauksella. Nyt monet kiinteistö- ja osakekaupat tehdään jo sähköisesti, kertoo Sp-kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

”Oppimismielessä koronakriisi teki alalle hyvää. Monia uusia taitoja ei välttämättä olisi koskaan tullut opeteltua ilman tällaista pakkotilannetta”, Rantanen tunnustaa.

Kevään aikana ovat yleistyneet myös ostotoimeksiannot. Niissä välittäjät etsivät asiakkaille kohteita, jotka eivät vielä ole julkisesti myynnissä.

”Nyt on tultu varovaisemmiksi oman asunnon myyntiin laittamisessa. Myöskään ostajat eivät löytäneet itselleen sopivia uusia koteja myynnissä olevien joukosta. Tämä yhtälö lisää ostotoimeksiantoja”, Rantanen kertoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona käänsi kiinteistövälittäjien työn uusille urille – perinteiset näytöt muuttuivat livevideoiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat