Kokeile kuukausi maksutta

Oulun vanha sellusiilo on huutokaupassa – paras tarjous runsaat 5 000 euroa

Tarjousaikaa on vielä kuukauden verran.

Siilon ostajan on sitouduttava korjaustöihin yhdessä Museoviraston kanssa. (Kuva: Oulun kaupunki)

Jos haluaa omistaa kappaleen kotimaista teollisuusarkkitehtuuria ja on valmis mittaviin korjaustöihin, saattaisi yksi sopiva kohde löytyä Oulusta.  Oulun kaupunki näet myy Toppilan kaupunginosassa sijaitsevaa vanhaa selluloosatehdasta huutokaupalla.

Nykyisen Meri-Toppilan asuinalueen keskelle vuonna 1931 valmistunut selluloosatehdas oli aikanaan ensimmäinen Alvar Aallon suunnittelemista teollisuuskohteista. Tehtaan lopetettua toimintansa 1990-luvun vaihteessa sen keskeisimmät rakennukset merkittiin suojeltaviksi.

Suurin osa teollisuusalueen kiinteistöstä on käytössä ja niissä toimii mm. kierrätyskeskus, kauppa ja päiväkoti. Siilolle ei sen sijaan ole vielä löydetty käyttöä ja se on myynnissä verkkohuutokaupassa.

Keskiviikkoaamuun (22.7.) mennessä tarjouksia oli kertynyt kourallinen, joista korkein oli runsaat 5 000 euroa. Sitovien tarjousten määräaika päättyy 21. elokuuta. Kaupunki kuitenkin pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Kohdetta oli katsottu huutokaupat.comissa liki 57 000 kertaa.

Kiinnostusta rajanne paitsi kiinteistön heikko kunto myös se, että tontti on kaavoitettu suojelurakennusten korttelialueeksi (SR). Samalla käytön tulee edistää alueen rakennusten rakennustaiteellisten, kulttuurihistoriallisten tai kaupunkikuvallisten arvojen säilymistä. Korjaustyöt on suunniteltava yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Se voi myyntiesitteen mukaan olla esimerkiksi yleisötoimintaa, liike- ja toimistokäyttöä tai vaikka asumista. Tällä hetkellä rakennus on rakennusvalvonnan määrämässä käyttökiellossa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun vanha sellusiilo on huutokaupassa – paras tarjous runsaat 5 000 euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat