Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetoni käynnistää paalutuotantolinjan Loimaalla – tähtää kotimaan ohella Ruotsin vientimarkkinoille

Taustalla on infrarakentamisen vahva myötätuuli. Uusi yksikkö rakennetaan nykyisen elementti- ja infratuotetehtaan yhteyteen ja se käynnistyy jo syyskuussa.

Lujabetoni aikoo ottaa entistä isomman siivun infrarakentamisen paalumarkkinoista. (Kuva: Lujabetoni)

Lujabetoni laajentaa tehdasverkostoaan rakentamalla nykyisen Loimaan elementti- ja infratuotetehtaan yhteyteen uuden paalutuotantolinjan. Nykyiseltä tehdasalueelta löytyy tilaa laajennukseen, kun yritys luopui viime syksynä harkko- ja pihakivibisneksestä.

”Panostamme nyt vahvasti infratuotteisiin. Kasvavan kapasiteetin ja uuden tuotantolinjan myötä tavoittelemme uusia markkinoita Länsi-Suomen paalumarkkinasta, sanoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola tiedotteessa.

Loimaan investoinnin myötä Lujabetonin tehdasverkosto on Vähä-Jaakkolan mukaan kattava ja yhdessä nykyisten Pernajan sekä Haapajärven tehtaiden kanssa kapasiteetti riittää kotimaan ohella myös Pohjois-Ruotsin vientimarkkinoille.

”Valtion lisäbudjetissa onmerkittävä panostus infrainvestointeihin, joten työtä riittää”, Vähä-Jaakkola sanoo.

Teräsbetonipaaluja käytetään väylärakentamisen pohjanvahvistuksessa sekä asuin- ja toimitilarakennusten perustuksissa.

Koko projekti valmis jo syyskuussa

Investointi käsittää olemassa olevan tehdasrakennuksen laajennuksen, varustelun sekä modernin tuotantoteknologian hankinnat. Tuotanto käynnistyi Loimaan uudella paalutuotantolinjalla heinäkuussa ja laajennus valmistuu lopulliseen kuntoonsa syyskuussa.

Uuden tuotantolinjan kapasiteetti tulee olemaan yli 200 000 metriä teräsbetonipaalua vuodessa, mikä on noin 15 prosenttia Suomen betonipaalujen kokonaismarkkinasta. Tehdaslaajennus tuo tullessaan töitä 10-15 uudelle työntekijälle Loimaan alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni käynnistää paalutuotantolinjan Loimaalla – tähtää kotimaan ohella Ruotsin vientimarkkinoille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat